На Кіровоградщині викрито групу, яка здійснювала підкуп виборців

Жовтень 24, 2020 | Новини | Переглядів: 887 | Коментарі: 0

Правоохоронними органами Кіровоградщини викрито міжрегіональну групу, яка здійснювала підкуп виборців на користь однієї з політичних сил у обласному центрі та м. Києві

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури викрито злочинну групу на підкупі виборців на користь кандидатів однієї з політичних сил з метою впливу на результати виборів на території Кіровоградської області та у м. Києві.

Викриття правопорушників відбулось сьогодні, 24 жовтня, в обласному центрі, у результаті спільної роботи обласної прокуратури, УСБУ в області та слідчих СУ Нацполіції в області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що групою осіб, з метою отримання переваги на виборах кандидатів на пости депутатів органів місцевого самоврядування від однієї з політичних сил, планували здійснити підкуп 65 виборців. Пропонувалось виплатити виборцям неправомірної вигоди у загальному розмірі 32500 грн за реалізацію свого виборчого права за визначеного кандидата. Вартість кожного голосу становила 500 грн.

Під час передачі авансової частини неправомірної вигоди одного із фігурантів затримано. Наразі двом особам уже оголошено підозру за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
У справі тривають першочергові слідчі дії. Досудове розслідування триває.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool