На Кіровоградщині викрито двох осіб, які збирали врожай маку

Серпень 03, 2015 | Новини | Переглядів: 1032 | Коментарі: 0

Ними виявилися наркозалежні жителі м. Новоукраїнки, 31 та 32 років. Загалом у чоловіків вилучено понад 370 нарковмісних рослин.
До дільничного інспектора райвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення від місцевого жителя про те, що двоє підозрілих осіб блукають на присадибних ділянках неподалік села.

Дільничний разом із помічником прибули на місце події, де застали чоловіка, що тримав у руках рослини, ззовні схожі на мак. Збирачем урожаю виявився 31-річний житель райцентру. Як пояснив чоловік, разом з другом вони винайняли таксі та приїхали для збору горіхів, адже знали, що біля населеного пункту є насадження цих дерев. Вже на місці помітили рослини маку, які вирішили зірвати.
- У одного з товаришів працівники міліції виявили 11 кущів маку. Інший наркозалежний, помітивши правоохоронців, намагався втекти, але дільничний його наздогнав. У сумці, яку 32-річний чоловік мав при собі, було виявлено та вилучено 360 рослин маку, як у сухому вигляді, так і зелених. За словами приятелів, зілля збирали для власного вживання, - повідомив начальник Новоукраїнського РВ УМВС в області Ігор Матвійчук.
За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, арешту на строк до шести місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

За матеріалами Новоукраїнського РВ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool