На Кіровоградщині відзначили лауреатів літературної премії імені Юрія Яновського

Вересень 07, 2018 | Новини | Переглядів: 779 | Коментарі: 0

Третій рік поспіль село Нечаївка Компаніївського району збирає сотні шанувальників творчості видатного письменника, новатора української літератури Юрія Яновського. Саме тут, у рідному селі поета, відбулась урочиста церемонія відзначення лауреатів літературної премії.

На літературне свято з’їхалось чимало гостей з різних куточків нашої країни та з-за кордону. В урочистостях також взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

Сергій Коваленко підкреслив, що літературна спадщина Юрія Яновського сповнена любові до рідного краю, до праці, до людини. Ці теми плекають й сучасні поети та письменники. Він з приємністю відзначив, що з кожним роком премія набирає все більше популярності не лише в Україні, а й за її межами. Цього року свої твори представили 24 автори з Компаніївки, Олександрівки, Коломиї, Коростеня, Кропивницького, Києва, Львова, Одеси, Черкас, Житомира, Чернігова, Івано – Франківська, Дніпра, Монреаля (Канада) та Польщі.
Сергій Коваленко побажав митцям й надалі натхненно творити і хвилювати серця читачів своїми книгами.

Перший заступник голови ОДА разом із головою Компаніївської райдержадміністрації Вадимом Спіктаренком вручили лауреатам премії дипломи та відзнаки. Зокрема, у номінації „Романи, повісті” відзначено Леоніда Капелюшного та Ольгу Полевіну, у номінації „Мала проза” - Володимира Шовкошитного, у номінації „Поезія” – Дмитра Лазуткіна та Світлану Бреславську. У номінації "Лірична поезія" переможцем обрано Аллу Коваленко, у номінації "Естетична поезія" - Максима Бричку, у номінації "Поезія для дітей" - Віктора Браїлова.

Учасники свята завітали до літературно-меморіального музею Ю.Яновського. На галявині перед музеєм також організували фестиваль "Осіння мистецька толока в Нечаївці", під час якого творчі делегації району презентували вироби народних умільців та традиційні українські страви. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool