На Кіровоградщині відділ освіти намагався приховати закупівлі у сфері охорони дитинства

Лютий 27, 2018 | Новини | Переглядів: 851 | Коментарі: 0

За результатами моніторингу єдиного веб-порталу використання бюджетних коштів «Edata» та єдиної системи публічних закупівель «Prozorro» органами прокуратури області виявлено порушення Закону України «Про публічні закупівлі» у сфері охорони дитинства.

Зокрема, мова йде про закупівлю вікон відділом освіти, молоді та спорту Добровеличківської районної державної адміністрації та ТОВ «АНП Трейдінг».

Між районо та вказаним товариством протягом березня-червня 2017 року було укладено 10 договорів купівлі-продажу металопластикових конструкцій (вікон) за державний кошт на загальну суму майже 300 тис. грн.

Фактично працівниками відділу освіти за даними договорами здійснено дроблення закупівлі металопластикових конструкцій для уникнення процедур закупівлі у вигляді відкритих торгів, визначених Законом України «Про публічні закупівлі». Крім того, відділ освіти, маючи на меті приховати дані договори, не включив їх до плану закупівель, та не опублікував їх у системі електронних державних закупівель «Prozorro».

Вказані порушення не залишились поза увагою Новоукраїнської місцевої прокуратури та були оскарженні до суду в порядку представницької діяльності. Наразі рішенням господарського суду Кіровоградської області позов прокуратури до відділу освіти Добровеличківської РДА та ТОВ «АНП-Трейдінг» задоволено в повному обсязі – усі 10 договорів про закупівлю вікон за державні кошти визнано недійсними.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool