На Кіровоградщині відбулось тактичне навчання рятувальників (ФОТО)

Квітень 10, 2019 | Новини | Переглядів: 2095 | Коментарі: 0

10 квітня згідно з робочим планом комісії ДСНС України з Комплексної перевірки виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб проведено відповідне відпрацювання м. Світловодськ та Світловодського району.

Зокрема відбулась нарада членів комісії за участю представників Світловодського міськвиконкому та райдержадміністрації згідно з регламентом, перевірено діяльність структурних підрозділів Світловодського міськвиконкому та райдержадміністрації, міської та районної ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Крім того, без попередження о 13:48 було оголошено ввідну щодо виникнення надзвичайної ситуації, а саме: у холі загальноосвітньої школи №3 по вул. Героїв України м. Світловодськ виявлено приблизно 500 мл речовини, за зовнішніми ознаками схожої на ртуть.
Головна мета практичних навчань – перевірка рівня взаємодії між органами управління та підрозділами ДСНС України з іншими силами цивільного захисту, залученими до проведення навчань, відповідно до взаємоузгоджених планів та організаційно-розпорядчих документів з питань взаємодії.

Після отримання сигналу на місце події направлено 2 одиниці техніки 17 ДПРЧ У ДСНС України у Кіровоградській області.
О 13:50 було оповіщено служби взаємодії, а саме: міськвиконком, міський відділ ГУ НП, екстрена медична допомога, аварійно-диспетчерська служба міста, РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго», ПАТ «Кіровоградгаз», санітарно-епідеміологічна служба, міська прокуратура, Служба Безпеки України м. Світловодськ.

На місці події були здійснені невідкладні першочергові заходи з евакуації людей, ізоляції забруднених приміщень і територій.
Особовий склад 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Світловодськ, оснащений необхідними засобами індивідуального захисту, демеркуризаторами і відповідним майном, здійснив заходи з демеркуризації ртуті та далі діяв відповідно до Статуту дій у надзвичайних ситуаціях органів управління та підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.

О 14:06 було оголошено про повну ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації та згодом проведено підсумкову нараду сил цивільного захисту м. Світловодськ та Світловодського району за результатами проведеної перевірки.

Прес-служба У ДСНС в області

тактичне навчання рятувальників

тактичне навчання рятувальників

тактичне навчання рятувальників


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool