На Кіровоградщині відбулися рейдові перевірки лісових масивів

Серпень 22, 2020 | Новини | Переглядів: 771 | Коментарі: 0

Щоб запобігти пожежам у зелених зонах області рятувальники організовують проведення широкої просвітницької роботи серед громадян безпосередньо у лісах, парках, лісопосадках

 До рейдів долучаються правоохоронці, працівники лісових господарств. Кожен учасник рейду пояснює людям правила поведінки у лісових масивах у межах компетенції.

Так, 21 серпня відбулись профілактичні відпрацювання у зелених масивах Новоархангельського та Світловодського районів. Рятувальники розповсюджували листівки застережного змісту та закликали не допускати пожеж рослинності, адже лісові пожежі відрізняються високою швидкістю розповсюдження та складністю прогнозування і ліквідації. Лісники в свою чергу пояснювали, якої шкоди вигоряння природних насаджень завдає екосистемі та наголосили, що на відновлення знищених вогнем ділянок потрібні десятиліття. Представники поліції нагадували громадянам, що за навмисний чи з необережності підпал рослинності, який призводить до вигоряння лісових насаджень, передбачена адміністративна і навіть кримінальна відповідальність .

Управління ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool