На Кіровоградщині в бібліотеках відкриють пункти безкоштовного доступу до інтернету

Жовтень 21, 2011 | Новини | Переглядів: 1278 | Коментарі: 0

24-25 жовтня поточного року відбудуться урочисті церемонії з нагоди відкриття пунктів публічного доступу до Інтернету та початку надання нових сервісів у бібліотеках Кіровоградської області, які в лютому були оголошені переможцями другого раунду конкурсу з організації нових бібліотечних послуг з використанням доступу до всесвітньої мережі програми «Бібліоміст» під час прес-конференції у Національному інформаційному агентстві «Укрінформ».

В урочистих заходах у бібліотеках, які нещодавно отримали комплекти комп'ютерного обладнання і підключилися до всесвітньої мережі, участь візьмуть Директор Програми «Бібліоміст» М. Новак та Заступник Міністра культури України В.М. Ліснича, а також представники органів місцевої влади та засобів масової інформації.

Відкриття будуть проведені відповідно до наступного графіку:
- Центральна бібліотека ЦБС м. Світловодська (адреса: м. Світловодськ, вул. Приморська, 54) – 24 жовтня, початок о 14:00;
- Центральна бібліотека для дорослих Долинського району (адреса: м. Долинська, вул. Жовтнева, 6) – 25 жовтня, початок о 10:00;
- Долинська районна бібліотека для дітей (адреса: м. Долинська, вул. Радянська, 139) – 25 жовтня, початок об 11:00;
- Маловодянська сільська бібліотека (адреса: с. Маловодяне, пров. Новий, 1) – 25 жовтня, початок о 12:00

Під час церемоній відкриття бібліотеки на практиці продемонструють нові бібліотечні послуги, які відтепер безкоштовно доступні громаді.
Проект «Бібліоміст» покликаний перетворити публічні бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль бібліотек в українському суспільстві.

Це чотирирічна програма, серед основних завдань якої – покращення доступу населення до інформації шляхом обладнання публічних бібліотек технікою; навчання бібліотекарів з метою підвищити якість послуг для відвідувачів; розвиток спроможності бібліотек представляти свої інтереси та отримувати необхідні громаді ресурси, а також формування у суспільстві розуміння ключової ролі бібліотек і необхідності їх підтримувати.

Протягом 2010 року програма успішно модернізувала більше 200 публічних бібліотек, а у поточному році обладнання отримають ще 730 бібліотечних закладів. До 2013 р. у рамках програми «Бібліоміст» до 1600 публічних бібліотек України будуть обладнані комп’ютерами з доступом до Інтернету. До комплектів техніки також входять сканери, принтери, веб-камери та навушники.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool