На Кіровоградщині триває формування підрозділів територіальної оборони

Травень 19, 2014 | Новини | Переглядів: 1087 | Коментарі: 0

У польових умовах проходить бойовий вишкіл підрозділів щойно створеної бойової одиниці.

Під час інтенсивної бойової підготовки, військовослужбовці вивчають тактико-технічні характеристики зброї, виконують вправи і нормативи з її збирання та розбирання, а також виконують нормативи щодо приготування до бою з різних положень. На розгорнутих навчальних місцях особовий склад вивчає основи надання першої медичної допомоги при різних видах травмувань. Під час занять з інженерної підготовки, військовослужбовці вивчають заходи безпеки при поводженні з мінно-вибуховими речовинами, а на заняттях з рукопашного бою, відпрацьовують елементи захисту від ударів ножем, прикладом та малою піхотною лопаткою.
Одночасно з проведенням занять облаштовується польовий табір, об’єкти забезпечення життєдіяльності та інфраструктури військового містечка.
Варто зазначити, що формування батальйону територіальної оборони покладено на обласний військовий комісаріат. У стислі терміни фахівці проводять відбір кандидатів, перевага надається тим, хто проходив службу у ВДВ, військах спецпризначення. Серед добровольців також є воїни-інтернаціоналісти та миротворці. На командні посади призначають офіцерів які мають бойовий досвід. Комплектація підрозділу здійснюється за змішаним принципом: як на добровільній основі, так і шляхом підписання контракту з Міністерством оборони України.
Підрозділ формувався з патріотично налаштованих мешканців з різних областей України. Більшість військовослужбовців мають достатній рівень підготовки.
— Після завершення бойового злагодження, воїни батальйону територіальної оборони виконуватимуть завдання з охорони та оборони державних і військових об’єктів та комунікацій, здійснюватимуть забезпечення умов функціонування органів державної і виконавчої влади, — відзначив командир підрозділу. За його словами, військовослужбовці цього батальйону не братимуть безпосередньої участі у проведенні антитерористичної операції.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool