На Кіровоградщині стан пожежної та техногенної безпеки об’єктів - під контролем (фото)

Лютий 19, 2013 | Новини | Переглядів: 962 | Коментарі: 0

Лютий виявився досить насиченим для працівників державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки області. Відповідно до квартального та річного графіка проведення планових перевірок об’єктів інспекторами перевірено 55 елеваторів та хлібоприймальних підприємств та більше 200 автозаправних станцій.

Головне завдання – запобігти пожежам та іншим надзвичайним подіям. Слід зазначити, що керівники більшості підприємств відповідально ставляться до питань безпеки та приділяють їм достатньо уваги. Призначено осіб, відповідальних за стан пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту. Організовано навчання працівників з питань пожежної безпеки, проводяться інструктажі і перевірки знань з дотримання протипожежних вимог на робочих місцях. Вживаються заходи щодо виконання капітальних протипожежних заходів, запропонованих відповідними приписами на усунення порушень вимог пожежної безпеки. У ході перевірок виявляються і недоліки. Основні з них – несправність установок пожежної автоматики, відсутність вогнезахисного обробляння дерев’яних будівельних конструкцій, невідповідність нормам належності кількості вогнегасників. Окрім того, на деяких підприємствах відсутні системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій, не проведено паспортизацію будівель та споруд тощо. Тож працювати є над чим. З метою запобігання надзвичайним подіям з тяжкими наслідками органи державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки в області за невиконання та порушення вимог безпеки притягають винних до адміністративної відповідальності та забороняють експлуатацію будівель (приміщень), які перебувають у загрозливому стані.
Під посиленою увагою перебувають і культурно-видовищні, розважальні заклади та торговельні комплекси, супермаркети і ринки області як об’єкти масового перебування людей. До 1 березня заходами державного нагляду позапланово буде охоплено 99 торговельних підприємств та більше 80 культурно-розважальних установ. Особлива увага звертається на стан електрогосподарства, шляхів евакуації, наявності та працездатності зовнішнього і внутрішнього протипожежного водопостачання, інженерних систем протипожежного захисту.
З боку Управління Держтехногенбезпеки встановлено подальший контроль за проведенням перевірок.

На Кіровоградщині стан пожежної та техногенної безпеки об’єктів - під контролем (фото)

Управління ДСНС та Управління Держтехногенбезпеки в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool