На Кіровоградщині серед мешканців житлових масивів провели роз’яснювальну роботу

Березень 07, 2017 | Новини | Переглядів: 1196 | Коментарі: 0

6 березня рятувальники Добровеличківського та Новоархангельського районів провели роз’яснювальну роботу серед мешканців житлових масивів та нагадали прості, але дієві заходи безпеки у побуті.

Зокрема з настанням тепла жваво розпочались роботи по благоустрою приватних садиб та дачних ділянок, при цьому громадяни нехтують пожежною безпекою та спалюють суху рослинність, що не лише завдає великої шкоди довкіллю, але й може спричинити поширення вогню на великі площі. Такі пожежі дуже швидко розповсюджуються, тому рятувальники закликають людей взагалі не палити сухостій. Щодо правил поведінки у лісах, парках, посадках, куди з настанням сонячних днів потягнуться любителі відпочити на природі, то рятувальники не забули нагадати про заходи безпеки під час розпалювання багаття.

Крім того, весною з-під снігу з’являються не лише первоцвіти, а вкрай небезпечні застарілі боєприпаси часів Другої світової війни, які повсякчас знаходять громадяни не тільки у лісі, але й на власних садибних ділянках. Фахівці Служби порятунку розповіли про алгоритм дій, якщо знайдено небезпечний предмет.

6 березня рятувальники Добровеличківського та Новоархангельського районів провели роз’яснювальну роботу серед мешканців житлових масивів та нагадали прості, але дієві заходи безпеки у побуті.

Поряд з тим залишається актуальним питання обігріву приміщень, адже опалювальний сезон ще триває і контроль за справністю систем опалення, роботою печей, камінів, груб, витяжних систем та димоходів повинен залишатись дуже суворим. Адже через потрапляння у приміщення чадного газу може загинути ціла родина.

Також рятувальники порадили громадянам проводити профілактичні розмови із дітьми, щоб малі бешкетники пам’ятали про різні небезпеки та знали, як поводитись під час виникнення надзвичайних подій.
Усі ці застереження коротко викладені у вигляді правил на тематичних листівках, які рятувальники завжди роздають людям під час роз’яснювальної роботи.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool