На Кіровоградщині рятувальники закликають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки

Травень 07, 2016 | Новини | Переглядів: 816 | Коментарі: 0

Тривають травневі свята, але вихід «на природу» іноді може зашкодити природним екосистемам – йдеться про багаття та недопалки, які залишають відпочивальники.

В результаті цього нищаться цінні породи дерев, що могли б давати кисень не одному поколінню людей. Щоб запобігти цьому, рятувальники проводять роз’яснювальну роботу у лісових масивах. 6 травня такі заходи відбулися у м.Олександрії та смт Новоархангельську.

Перш за все основна увага зверталася на профілактичну роботу з громадянами. Жителям районів надавали застережні листівки, нагадували про правила безпечної поведінки у лісі. Відпочивальники ж розповіли, що намагаються берегти насадження від пожеж і розуміють, що ставитися до лісу необхідно відповідально.

Нагадуємо, що у спекотний період краще відмовитися від походів до лісу. Якщо ж ви все таки вирішили розкласти багаття, то розчистіть місце під нього від сухої трави та гілок, огородіть, щоб вогонь не поширився далі. Залишаючи лісовий масив, залийте тліюче згарище водою та подбайте про чистоту довкола.

Такі рейди проводитимуться впродовж усього сезону, адже дають змогу запобігти пожежам та навчити якомога більшу кількість людей свідомому ставленню до навколишнього середовища.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool