На Кіровоградщині розпочали створення регіонального центру громадського здоров'я

Листопад 07, 2018 | Новини | Переглядів: 632 | Коментарі: 0

Основна мета такого центру – профілактика захворювань та зміцнення здоров'я населення. Функціонуватиме він у формі неприбуткового комунального підприємства обласної ради.

Першочергові заходи зі створення та налагодження роботи центру обговорили на нараді, яка відбулася під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка, за участі першого заступника Генерального директора ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України" Віктора Ляшка, голови обласної ради Олександра Чорноіваненка, директора профільного департаменту ОДА Олега Рибальченка та керівників установ галузі охорони здоров'я області.

Як зазначалося на нараді, створення відповідних регіональних центрів передбачено Концепцією розвитку громадського здоров'я, схваленою розпорядженням Уряду. Такі неприбуткові комунальні підприємства об'єднають у своїй структурі кілька регіональних установ, які функціонують нині – лабораторні центри МОЗ, центри здоров'я, заклади медичної статистики та центри моніторингу і оцінки. Об'єднання оптимізує управлінську структуру, дасть можливість визначити єдиного розпорядника коштів. Фінансуватимуться регіональні центри за кошти державного бюджету за новим принципом.

Серед основних функцій регіональних центрів громадського здоров'я – епідеміологічний нагляд за хворобами та оцінка стану здоров'я населення, виявлення пріоритетних проблем галузі та загроз для здоров'я, забезпечення профілактики захворювань, комунікація в інтересах громадського здоров'я тощо. Центри мають працювати на випередження та недопущення хвороб і як результат – покращити показники тривалості життя населення. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool