На Кіровоградщині рівень захворюваності на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг на 22,2 відсотка

Грудень 16, 2021 | Новини | Переглядів: 1094 | Коментарі: 0

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ перевищує значення епідемічного порогу на 22,2 %

Про це, під-час брифінгу повідомила головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук.
 

На минулому тижні за медичною допомогою з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій до медичних установ області звернулось 5385 мешканці області. Із усіх захворілих на ГРВІ –37,0% діти та підлітки віком до 17 років.
 

«У вірусологічній лабораторії Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб впродовж тижня на грип досліджено 12 зразків біологічного матеріалу від хворих з ТГРІ. Віруси грипу не ідентифіковані», - зазначила Надія Оперчук.
 

Вона додала, що всього в області проти грипу в цьому епідсезоні вакциновано 1677 осіб, в т.ч. 259 дітей віком до 5 років, 462 медичних працівника та 167 особи віком понад 65 років.

Вона також нагадала про важливість рутинної вакцинації. Адже зниження кількості вакцинованого населення може призвести до спалаху вакцинокерованих інфекцій.

В Україні доступні безоплатні щеплення проти 10 захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту B, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Це перелік обов’язкових щеплень. Очікується, що з 2022 року туди додасться щеплення проти пневмококової інфекції. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool