На Кіровоградщині провели роз’яснювальну роботу з мешканцями смт Устинівки

Лютий 27, 2018 | Новини | Переглядів: 992 | Коментарі: 0

27 лютого рятувальники Устинівського районного сектора Управління ДСНС в області вкотре провели роз’яснювальну роботу з мешканцями смт Устинівки.

Зокрема фахівці Служби порятунку акцентували увагу громадян на необхідності посилити контроль за справністю систем обігріву приміщень – котлів, печей, камінів, груб. З погіршенням погодних умов питання пожежної безпеки при використанні обігрівальних приладів є вкрай актуальним.

Рятувальники нагадували людям, що чадний газ, що є продуктом горіння, не має запаху, його присутність у повітрі можна виявити лише за допомогою спеціальних приладів, тому отруєння організму людини відбувається непомітно для неї, часто – уві сні. Випадки загибелі громадян через чадний газ трапляються у приміщеннях з газовим обладнанням (газові плити, водонагрівачі, теплогенератори) при недостатній вентиляції або недостатній кількості припливного повітря, необхідного для горіння газу, при несвоєчасно закритих заслонках печі, грубки, каміну тощо. Слід бути вкрай обачними та вжити запобіжних заходів, щоб не вчадіти у власній оселі.

Крім того, завжди потрібно слідкувати за справністю електричної побутової техніки, не перевантажувати електромережу, навчати дітей правилам безпеки та знати алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

На завершення розмови рятувальники роздавали громадянам листівки застережного змісту.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool