На Кіровоградщині провели роз’яснювальну роботу серед мешканців смт Компаніївки та Онуфріївки

Квітень 18, 2018 | Новини | Переглядів: 791 | Коментарі: 0

18 квітня з метою всебічного інформування населення щодо правил поведінки у пожежонебезпечний весняний період рятувальники провели роз’яснювальну роботу серед мешканців смт Компаніївки та Онуфріївки.

Фахівці рятувальної справи нагадали співрозмовникам про необхідність бути уважними у поводженні з відкритим вогнищем, під час експлуатації газового обладнання та електроприладів.

Розпочато сезон прибирань сухої трави та гілля на подвір’ях та біля будинків, тому значно зростає вірогідність виникнення займань саме від неконтрольованого спалювання торішніх залишків рослинності та сміття. Для попередження таких випадків вогнеборці розповіли громадянам, які шкідливі наслідки виникають від спалювання, як для навколишнього середовища, так і для самих господарів, адже полум’я неможливо контролювати.

Також рятувальники зупинилися на тому, що під час весняно-польових робіт частішають випадки виявлення боєприпасів часів Другої світової війни. У такій ситуації порадили не панікувати, повідомити про подію за номером «101», позначити місце знахідки та у жодному разі не переносити та не чіпати небезпечний предмет.

Роз’яснювальна робота серед населення триватиме постійно, оскільки працівники Управління ДСНС переконані, що саме довірлива розмова та підтримка є запорукою попередження біди в оселях.

Шановні громадяни, в зв’язку зі значним зростанням пожеж на відкритій місцевості Управління ДСНС України у Кіровоградській області звертається до вас з переконливим проханням: працюючи на присадибній ділянці, у садку, городі, у полі, відпочиваючи на природі – не забувайте обережно поводитись з вогнем. Не підпалюйте суху траву. Не кидайте непогашені сірники або недопалки. Перш ніж розпалити багаття, розчистіть місце для нього від сухої трави радіусом до одного метра. Перед тим як піти, залийте його водою та не залишайте, поки від нього йде дим або пара. Будьмо відповідальними та спільними зусиллями збережемо довкілля!

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool