На Кіровоградщині провели 4 290 обстежень суб’єктів господарювання

Листопад 18, 2020 | Новини | Переглядів: 521 | Коментарі: 0

Від початку введення карантину в Україні фахівці санітарно-епідеміологічного напрямку Держпродспоживслужби в Кіровоградській області спільно з представниками Національної поліції та ДСНС здійснюють моніторингові обстеження суб’єктів господарювання на дотримання протиепідемічних вимог.

За минулий місяць фахівці здійснили 5 468 обстежень, виявили порушення при 1 409 обстеженнях (25,7%), відповідно винесено 1 409 попереджень, надано пропозиції щодо усунення порушень та складено 44 протоколи про адміністративне правопорушення.

Як показує моніторинг, в частині закладів все ще порушуються протиепідемічні вимоги. Так, від початку листопада спеціалісти провели 4 290 обстежень суб’єктів господарювання. При 635 обстеженнях (14,8%) було виявлено порушення та складено 34 протоколи про адміністративне правопорушення.

Зокрема серед обстежених об’єктів:

дошкільні навчальні заклади – обстежено 41, порушення виявлено в 1;
заклади загальної середньої освіти – обстежено 66, порушення виявлені в 7;
вищі навчальні заклади, професійно-технічні училища, технікуми – обстежено 2, порушення не виявлено;
гуртожитки закладів освіти – перевірено 2, порушення виявлені в 1;
заклади громадського харчування – обстежено 492, порушення виявлені на 55 об’єктах, складено 1 протокол;
заклади торгівлі продовольчими товарами – з 1 965 перевірених порушення виявили на 285 об’єктах, складено 25 протоколів (Новомиргородський, Онуфріївський та Долинський райони(1), м. Світловодськ, Голованівський та Знам’янський райони (2), м. Олександрія (3), Кропивницький район (6) та Олександрійський район (7);
заклади торгівлі непродовольчими товарами – обстежено 1 101 об’єкт, виявлено 197 порушень та складено 5 протоколів (Знам’янський (1), Онуфріївський та Олександрійський райони (2);
агропродовольчі ринки – обстежено 151, порушення виявлено на 52 об’єктах, складено 1 протокол (Долинський район);
перукарні, салони краси – обстежено 120, виявлено 10 порушень та складено 1 протокол;
готелі – обстежено 4, порушень не виявлено;
громадський транспорт – обстежено 172, виявлено порушення на 15 об’єктах;
інші об’єкти – перевірено 174, порушення виявлені при 12 обстеженнях.

Під час рейдів зафіксували, що на частині об’єктів відвідувачі допускаються без одягнутих засобів індивідуального захисту, не проводиться температурний скринінг працівників, порушується соціальна дистанція, нерегулярно проводиться дезінфекційна обробка поверхонь тощо.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool