На Кіровоградщині проінспектували заклади освіти

Серпень 29, 2023 | Новини | Переглядів: 979 | Коментарі: 0

Заступник начальника ГУ ДСНС в області із запобігання надзвичайним ситуаціям Василь Штогрін взяв участь у брифінгу, який відбувся у Прес-центрі обласної військової адміністрації.

Предметом розмови з журналістами стали результати підготовки закладів освіти до нового навчального року.

Впродовж липня-серпня цього року Головним управлінням ДСНС України у Кіровоградській області проведені обстеження закладів освіти, розташованих на території Кіровоградської області, щодо дотримання ними вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту.
“Під час комісійних обстежень освітніх установ особлива увага приділялась захисним спорудам цивільного захисту та укриттям для учасників освітнього процесу”, - зазначив Василь Штогрін..

Так, в закладах освіти області налічується 904 укриття, із яких 293 - в закладах дошкільної освіти, 473 - в закладах загальної середньої освіти, 23 - в професійно-технічних навчальний закладах, 21 - у вищих навчальних закладах, 27 - в закладах фахової передвищої освіти (коледжі) та 67 - в закладах позашкільної освіти.

Станом на 28 серпня 2023 року комісійно оглянуто та приведено в належний стан 850 захисних споруд цивільного захисту, у яких можливе укриття учасників освітнього процесу, що становить 94% від їх загальної кількості у закладах освіти області.
Крім того, тривають ремонтні роботи по облаштуванню укриттів у 15 закладах освіти за рахунок субвенції з державного бюджету та співфінансування з місцевих бюджетів.

Поряд з тим, проводилася оцінка виконання заходів пожежної та техногенної безпеки. Ретельно досліджувалися забезпечення їх джерелами зовнішнього та внутрішнього протипожежного водопостачання, наявність і утримання систем протипожежного захисту (пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей), а також відповідність вимогам до евакуаційних шляхів і виходів, систем опалення, стану електромережі. Перевірці підлягали пристрої захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, первинні засоби пожежогасіння (вогнегасники), документи про проходження навчань посадових осіб та працівників з питань пожежної безпеки та цивільного захисту тощо.

Проте, понад 1000 протипожежних заходів, рекомендованих приписами органів державного нагляду у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту, нині не виконано. Рекомендаційні листи із зазначенням виявлених порушень направлено до кожного навчального закладу та органів місцевого самоврядування, на балансі яких вони перебувають.

Наразі підписано 401 акт готовності дошкільних та загальноосвітніх навчальних установ до нового навчального року, що становить 52% від їх загальної чисельності.

Крім того, в 11 громадах області успішно реалізуються проєкти «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» та «Класи безпеки».

Підсумовуючи усе сказане, Василь Штогрін підкреслив, що фахівці Головного управління та підпорядкованих підрозділів області повсякчас готові до співпраці з органами управління освітою у питаннях формування безпекового освітнього середовища для підростаючого покоління та підтримки на усіх етапах створення і функціонування нових класів безпеки у навчальних закладах.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool