На Кіровоградщині програму будівництва сільських амбулаторій буде реалізовано в повному обсязі

Листопад 14, 2018 | Новини | Переглядів: 685 | Коментарі: 0

На цьому голова облдержадміністрації наголосив оглянувши будівництво медичної амбулаторії у Великій Северинці, де побував із робочою поїздкою. Від початку жовтня тут підготовлено фундамент, частково зведені стіни, будівельні роботи тривають.

- Президент України ініціював грандіозну програму будівництва амбулаторій на селі, в Україні має бути зведено 513 сільських медзакладів, - зазначив голова облдержадміністрації. – На Кіровоградщині тривають роботи на 18 майданчиках. Будівництво на об'єкті у Великій Северинці розпочалося одним із останніх, тільки на початку жовтня. В середині грудня плануємо його завершити. У стислі терміни підвести комунікації. Вже на початку нового року ця амбулаторія буде приймати хворих.

Сергій Кузьменко підкреслив, що останніми роками розбудова лікарських закладів є пріоритетом для Кіровоградщини, тож ще влітку в області було розпочато підготовчі роботи. – По факту, восени, коли надійшли кошти з державного бюджету, підготовку до будівництва було завершено, документацію оформлено, а будівельники готові були розпочати роботи на кожному об'єкті. На території області програму Президента із будівництва сільських амбулаторій буде реалізовано вчасно та в повному обсязі, - підкреслив він.

Довідково: Загальна кошторисна вартість проекту у Великій Северинці – більше 6 млн. грн.Будівництво об’єкту розпочато на початку жовтня 2018 року.
Передбачено фінансування за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості – 5 млн. 580тис.грн. та співфінансування з місцевого бюджету – 630 тис.грн.
Загальна сума використаних коштів (надано аванс для проведення робіт) складає 1млн. 863 тис.грн.
В рамках проекту буде зведено нову амбулаторію сімейної медицинипервинної медико-санітарної допомоги з житловим приміщенням. Крім амбулаторії, на території земельної ділянки буде збудовано гараж для легкового службового автотранспорту.
Заклад буде забезпеченоусіма необхідними інженерними мережами та комунікаціями, передбачено житлові приміщення для проживання медичного працівника та його сім'ї.
Станом на 12 листопада збудовано коробку, бетонується монтажний пояс для встановлення перекриття. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool