На Кіровоградщині працює 63 сертифікованих вчителя початкових класів

Січень 28, 2022 | Новини | Переглядів: 1452 | Коментарі: 0

112 педагогів Кіровоградської області протягом трьох років взяли участь у добровільній сертифікації вчителів початкових класів. Успішно пройшли всі випробування – 63.

Як розповіла керівниця регіонального управління Державної служби якості освіти Лілія Синчук, мета сертифікації – виявлення та стимулювання педагогічних працівників з високим рівнем професійної майстерності.

«Для порівняння з першим роком, коли добровільна сертифікація стартувала, при квоті у 27 місць, зареєструвались 17 педагогів області, а пройшли 10 учителів початкових класів. У 2021 році область отримала квоту 54 учасника, стільки ж і зареєструвалися, 31 з них було успішно сертифіковано», - розповіла Лілія Синчук.

За її словами, оцінювання професійних компетентностей відбувалося з використанням цифрових технологій. Так, анкетування керівництва закладів освіти здійснюється через інформаційно-аналітичну систему EvaluEd – новий програмний продукт Служби, який максимально спростив опитування, обробку анкет, збір аналітичних даних.

«Спостереження за навчальними заняттями у 2021 році проводилось в режимі онлайн-трансляції. А такий формат дозволяє оцінити мовно-комунікативну, інформаційно-цифрову, психологічну, емоційно-етичну, організаційну та інші професійні компетентності, визначені професійним стандартом», - додала керівниця регіонального управління ДСЯО.

Успішне проходження сертифікації – це 20% надбавки до зарплати, а ще підстава для присвоєння відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

У 2022 році взяти участь у сертифікації матимуть можливість 2500 педагогів України. Для педагогів Кіровоградщини – квота 67 учасників. Всі охочі можуть зареєструватися із 4 по 17 квітня 2022 року на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

На Кіровоградщині працює 63 сертифікованих вчителя початкових класів


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool