На Кіровоградщині працює 63 сертифікованих вчителя початкових класів

Січень 28, 2022 | Новини | Переглядів: 1428 | Коментарі: 0

112 педагогів Кіровоградської області протягом трьох років взяли участь у добровільній сертифікації вчителів початкових класів. Успішно пройшли всі випробування – 63.

Як розповіла керівниця регіонального управління Державної служби якості освіти Лілія Синчук, мета сертифікації – виявлення та стимулювання педагогічних працівників з високим рівнем професійної майстерності.

«Для порівняння з першим роком, коли добровільна сертифікація стартувала, при квоті у 27 місць, зареєструвались 17 педагогів області, а пройшли 10 учителів початкових класів. У 2021 році область отримала квоту 54 учасника, стільки ж і зареєструвалися, 31 з них було успішно сертифіковано», - розповіла Лілія Синчук.

За її словами, оцінювання професійних компетентностей відбувалося з використанням цифрових технологій. Так, анкетування керівництва закладів освіти здійснюється через інформаційно-аналітичну систему EvaluEd – новий програмний продукт Служби, який максимально спростив опитування, обробку анкет, збір аналітичних даних.

«Спостереження за навчальними заняттями у 2021 році проводилось в режимі онлайн-трансляції. А такий формат дозволяє оцінити мовно-комунікативну, інформаційно-цифрову, психологічну, емоційно-етичну, організаційну та інші професійні компетентності, визначені професійним стандартом», - додала керівниця регіонального управління ДСЯО.

Успішне проходження сертифікації – це 20% надбавки до зарплати, а ще підстава для присвоєння відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

У 2022 році взяти участь у сертифікації матимуть можливість 2500 педагогів України. Для педагогів Кіровоградщини – квота 67 учасників. Всі охочі можуть зареєструватися із 4 по 17 квітня 2022 року на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

На Кіровоградщині працює 63 сертифікованих вчителя початкових класів


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool