На Кіровоградщині працівники поліції припинили діяльність нарколабораторії

Березень 01, 2017 | Новини | Переглядів: 836 | Коментарі: 0

За попередньою інформацією, процес виготовлення особливо важких наркотиків організував 33-річний мешканець обласного центру.

Під час санкціонованого обшуку в приватному будинку правоохоронці виявили значну кількість хімічних компонентів, розчинник, рослинну речовину, схожу на коноплю, колби, ваги, пакети для фасування та медичні шприци. Вилучене направлено для проведення експертиз. За ці дії підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Непрацюючий громадянин раніше потрапляв у поле зору працівників поліції за зберігання заборонених речовин. Цього разу оперативники отримали інформацію про можливу причетність особи до виготовлення небезпечного синтетичного наркотику «метамфетамін» вже в «промислових» масштабах. Під час санкціонованого обшуку, проведеного працівниками управління карного розшуку кримінальної поліції обласного главку спільно зі слідчими Кропивницького відділу поліції, інформація знайшла своє підтвердження.

«Так, в одній з кімнат, оперативниками було виявлено та вилучено поліетиленові пакунки, в яких знаходилося близько 400 грамів порошку та гранул темного кольору, зовні схожого на перманганат калію, кілька літрів розчинника, пляшки з темно-коричневою рідиною, схожою на екстракт опію, висушені рослини конопель, готова до вживання суміш світлого кольору, розфасована в медичні шприци, ваги, значна кількість колб, пластикові пляшки та пакунки для фасування», – розповідає т.в.о. заступника начальника поліції Кіровоградської області Андрій Бензар.

На Кіровоградщині працівники поліції припинили діяльність нарколабораторії

Вилучені речовини направлено для проведення експертиз.
По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Обставини пригоди нині з’ясовують слідчі.
Також вирішується питання про внесення інформації за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 311 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів» та ч. 1 ст. 313 «Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням».

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool