На Кіровоградщині посилять боротьбу з африканською чумою свиней

Січень 30, 2017 | Новини | Переглядів: 1119 | Коментарі: 0

Останнім часом на території нашої держави зафіксовано кілька спалахів африканської чуми свиней (АЧС). Не обійшла ця небезпечна хвороба й територію Кіровоградщини.

Черговий спалах АЧС на початку цього року стався у селі Рівному Новоукраїнського району.

По ситуації із захворюванням на АЧС в області, учасників сьогоднішньої апаратної наради поінформував виконуючий обов'язки начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук.

Посадовець відзначив, що станом на 30 січня поточного року на Кіровоградщині зареєстровано два неблагополучні пункти щодо африканської чуми свиней. Один з них – Деріївське приписне мисливське господарство обласної організації УТМР (урочище "Сухе болото"), де нещодавно мав місце падіж диких кабанів. Завдяки протиепідемічним заходам з даного неблагополучного пункту усі карантинні обмеження на сьогодні знято.

Кіровоградщина: збитки від Африканської чуми свиней сягають більше 4 мільйонів гривень

По іншому епізоотичному осередку – свинотоварній фермі СТФ ТОВ "Чапаєва" Новоукраїнського району завершено заходи по знищенню всього наявного поголів’я свиней – у кількості 1926 голів. Там же було проведено очищення та дезинфекцію усіх 10 приміщень загальною площею 6750 кв. м.
Також завершено вилучення наявного поголів’я (126 свиней) у приватному секторі села Рівного.

За словами Ігоря Бойчука, карантин у даному неблагополучному пункті планується зняти через 40 днів після знищення усіх свиней та проведення повного комплексу ветеринарно-санітарних заходів.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко наголосив на необхідності здійснення відповідними службами постійного контролю за реалізацією на території області невідкладних заходів щодо біологічного захисту. – Це завдання безпосередньо стосується й голів районних державних адміністрацій, які спільно з відповідними комісіями мають вжити максимум заходів для того, аби у подальшому не допустити виникнення нових спалахів африканської чуми свиней на території Кіровоградської області. Адже, з економічної точки зору, така небезпечна хвороба, як АЧС, може призвести до значних матеріальних втрат, як у приватних та фермерських господарствах, що спеціалізуються на вирощуванні свиней, та загалом для всієї економіки нашого регіону, – зазначив очільник області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool