На Кіровоградщині порадили дбати про безпеку власної оселі

Червень 06, 2018 | Новини | Переглядів: 691 | Коментарі: 0

6 червня працівники Вільшанського та Устинівського районних відділів Управління ДСНС в області провели відпрацювання житлового сектора районних центрів.

Роз’яснювальна робота – один із методів системи профілактичних заходів, які постійно проводять рятувальники із населенням.

Неформальне спілкування з людьми різних вікових та соціальних груп на тему правил поведінки у небезпечних ситуаціях дозволяє пояснити простими словами важливі речі.

Так, розмова зазвичай відбувається у формі діалогу, коли рятувальники задають питання громадянам: «Чи знаєте ви найбільш поширені причини пожеж у побуті?», «Як, на вашу думку, можна убезпечити оселю від пожеж?», «Як ви утилізуєте сміття та рештки рослинності?», «Чи відомо вам, що спалювати суху траву чи побутові відходи заборонено?», «Як ви будете поводитись при виявленні підозрілого предмета, схожого на старий снаряд?» тощо. Громадяни дають відповіді, а працівники Служби порятунку доповнюють, виправляють чи навчають правилам безпеки.

Особливо наголошують рятувальники на необхідності усвідомлення того, що лише сам господар несе відповідальність за безпеку у протипожежному відношенні свого будинку та обійстя. Найчастіше загоряння виникають з недогляду чи ігнорування простих правил безпеки.

Щоб профілактичні бесіди принесли більше користі, рятувальники роздають громадянам листівки із коротко сформульованими правилами поведінки.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool