На Кіровоградщині поліцейські посилять профілактичні заходи

Червень 20, 2017 | Новини | Переглядів: 905 | Коментарі: 0

Перед початком літнього сезону працівники поліції провели роз’яснювальну роботу з адміністраціями дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, особливу увагу звернули на необхідність своєчасного інформування територіальних органів поліції про надзвичайні події за участі неповнолітніх, особливо у разі нещасних випадків і фактів зникнення дітей, а також про передбачену відповідальність.

Загалом на території області функціонує 6 дитячих стаціонарних оздоровчих закладів, які розташовані в Гайворонському, Новоархангельському, Маловисківському, Олександрійському, Олександрівському та Долинському районах. Вони вже розпочали свою роботу, нині на оздоровленні перебувають більше тисячі дітей.

Також продовжують функціонувати табори відпочинку при загальноосвітніх навчальних закладах. Учні, перебуваючи у них, відвідують різноманітні екскурсії та розважальні заходи. Так, із початку червня для дітей проведено 26 екскурсій до кінологічного центру поліції області.

Протягом літа у всіх стаціонарних таборах відпочинку поліцейські із залученням представників громадських організацій проводять профілактичні лекції та бесіди з дітьми, аби убезпечити неповнолітніх від необачних вчинків та недопущення скоєння ними правопорушень, запобігти травмуванню та нещасним випадкам на воді, сприяти формуванню у підлітків здорового способу життя, роз’яснити шкідливість впливу вживання наркотичних речовин, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

«У результаті вжитих заходів із початку літнього оздоровчого сезону співробітниками ювенальної превенції виявлено 65 фактів порушення адміністративного законодавства. Зокрема, за невиконання батьками обов’язків із виховання дітей до адмінвідповідальності притягнуто 46 осіб.

У червні до територіальних органів поліції надійшло 17 звернень із приводу встановлення місцезнаходження 18 дітей, усі неповнолітні розшукані протягом доби», - розповів начальник відділу управління превентивної діяльності поліції області Сергій Бочарніков.
Робота, спрямована на забезпечення безпечного відпочинку дітей, продовжується.

За матеріалами відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool