На Кіровоградщині переобиратимуть сільського голову і депутатів селищних рад

Листопад 13, 2015 | Новини | Переглядів: 1045 | Коментарі: 0

20 та 27 грудня на Кіровоградщині відбудеться повторне голосування по виборам Піщанобрідського сільського голови (Добровеличківський р-н), депутатів Димитрівської (м. Олексанрія) і Петрівської (Петрівський р-н) селищних рад та депутатів сільських рад у 3 районах.

Зокрема, за даними Центральної виборчої комісії, 27 грудня повторне голосування по виборам депутатів сільських рад відбудеться:
- на виборчих округах № 2 і 3 до Дружелюбівської сільської ради Добровеличківського р-ну;
- на виборчому окрузі № 5 до Покровської сільської ради Новоархангельського р-ну.

Також, 20 грудня відбудеться повторне голосування по виборам депутатів Богданівської сільської ради Долинського р-ну.

ОПОРА вже повідомляла раніше, що сільська виборча комісія Піщаного броду Добровеличківського району на своєму засіданні в ніч з 29 на 30 жовтня визнала вибори сільського голови не дійсними через те, що ними, ніби то, було виявлено 9% не дійсних бюлетенів.

За попередніми підрахунками, за результатами виборів на посаду голови Піщанобрідської сільської ради з перевагою в 13 голосів діючого голову сільсьради Сергія Мар’янова переміг Сергій Гладченко (самовисування). Післясудових позовів від обох кандидатів, суд таки ухвалив рішення про перерахунок голосів, хоча на офіційному сайті ЦВК опубліковане рішення про повторне голосування з виборів Піщанобрідського сільського голови.

Депутатів же Димитрівської селищної ради обиратимуть повторно через помилку одного з членів комісії – він пoмилкoвo видавав пo три бюлeтeні замість oднoгo . Відповідно, згідно пункту 3 статті 81 ЗУ «Про місцеві вибори», дільнична виборча комісія визнала голосування на виборчій дільниці недійсним через виявлення у виборчих скриньках виборчих бюлетенів у кількості, що перевищує більш як на п’ять відсотків кількість виборців, які отримали бюлетені на виборчій дільниці.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool