На Кіровоградщині напали на власника ювелірної крамниці

Квітень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 1026 | Коментарі: 0

У середині квітня цього року до Долинського районного відділу міліції звернувся власник однієї з ювелірних крамниць.

За словами чоловіка, близько 14-ої години до приміщення зайшли двоє незнайомців, які цікавилися прикрасами з дорогоцінного металу. Примірявши кілька браслетів, вони начебто вирішили придбати один з них, але потім пішли до найближчого банкомату за грошима.
Обидва парубки повернулися вже через кілька хвилин і знову попросили показати деякі золоті прикраси. За мить, коли власник крамнички відволікся відчиняючи вітрину, зловмисники вдарили чоловіка кулаком в обличчя і били до тих пір, поки жертва не втратила свідомість.
Після цього нападники миттю «обійшли» приміщення, зібрали золоті вироби та подалися геть.
Прийшовши до тями, потерпілий негайно звернувся за допомогою до працівників міліції, які розпочали пошуки підозрюваних.
Зважаючи на професійний досвід та оперативну вдачу, кіровоградським правоохоронцям вдалося встановити особи зловмисників та затримати їх вже через кілька днів аж на Житомирщині.
Як стало відомо, у день, коли було скоєно розбійний напад, двоє підозрюваних віком від 23 до 19 років приїхали в Долинський район, що на Кіровоградщині, у гості до товариша. Проїжджаючи через місцеву ювелірну крамничку, злодюжки аж затамували подих, тож вирішили повернутися до неї вже найближчої години.
Після скоєного злочину зловмисники негайно вирушили додому на Житомирщину, адже були впевнені, що в іншій області їх буде відшукати складно.
Однак таке припущення виявилося для обох помилковим. Старшого із зловмисників правоохоронці затримали за місцем проживання за кілька днів. При огляді у кишені його одягу оперативники виявили квитанцію з ломбарду про здачу на продаж ланцюжка. Згодом саме цей золотий виріб за відповідним маркуванням і впізнав власник магазину в Долинському районі.
Іншого підозрюваного працівники міліції теж розшукали, але вже в одному з медичних закладів, де 19-річний хлопець перебував на лікуванні з численними переломами кісток рук та ніг.
Як з’ясувалося, по дорозі з Кіровограда до Житомира з нападниками сталася неприємність. Автомобіль, який вони винайняли, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. У результаті старший пасажир відбувся лише подряпинами, а от молодший отримав численні тілесні ушкодження…
Отримані у наслідок продажу золотих виробів гроші один із підозрюваних, вже двічі судимий за аналогічні злочини, за кілька днів встиг витратити на життя, а от його 19-річному товаришу вони знадобилися для лікування.
Крім того, як встановили кіровоградські правоохоронці, «кримінальний дует» має на своєму рахунку ще, як мінімум, три обікрадених крамниці на території двох інших областей, «наліт» на які вони вчинили ще минулого року.
На підтвердження своїх слів, зловмисники вказали адреси в соціальних мережах, де власники обікрадених торгівельних закладів розмістили на загал відеоряд з камер відеоспостереження, що працювали у момент нападу…
– За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України «Розбій». За такі дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна, – повідомив в.о. начальника УМВС України в Кіровоградській області Віктор Мігалатюк.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool