На Кіровоградщині мешканців застерегли від нехтування правилами пожежної безпеки

Квітень 13, 2019 | Новини | Переглядів: 1639 | Коментарі: 0

Пожежі у житловому секторі виникають щодня і, як правило, з кількох найрозповсюдженіших причин: порушення правил безпеки при користуванні відкритим вогнем, побутовими газовими та електроприладами, перевантаження електромережі, паління у ліжку, дитячі пустощі з вогнем.

Роз’яснювальна робота, профілактичні бесіди, безпосереднє спілкування з громадянами – одні з найефективніших способів зменшення кількості пожеж в приватних оселях.

Тож працівники пожежно-рятувальної служби продовжують нагадувати населенню про всі можливі наслідки порушення правил пожежної безпеки, тим більше, що навесні почастішали пожежі сухостою.

13 квітня рятувальники поспілкувались з мешканцями селищ Новгродка та Петрове, нагадали, що у побуті важливо користуватися справними електричними і газовими приладами, вчасно усувати несправності, звернувшись до відповідних фахівців, а не самотужки.

Адже користуючись несправними або саморобними електропобутовими чи газовими приладами, люди можуть не лише залишитись без даху над головою, а й позбутись життя.

Особливу увагу громадян закцентували фахівці Служби порятунку на правилах використання відкритого вогню у побуті. Адже необережність з вогнем призводить до масштабних пожеж у екосистемах, знищення тварин і рослин, руйнування родючого шару грунту, у житлових масивах та найголовніше, шкодить здоров’ю людини. Тож, ратяувальники порадили бути обережними, дотримуватись правил пожежної безпеки і вчити цьому дітей, а порядкуючи на присадибній ділянці, на городі, у саду не випалювати суху рослинність. Усім громадянам фахівці пожежно-рятувальної служби роздали листівки із застереженнями та правилами безпеки у весняний період.

Управління ДСНС України у Кіровоградській області

правилами пожежної безпеки


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool