На Кіровоградщині мешканці кожної громади можуть розмістити в себе біженців та отримати за це компенсацію

Квітень 04, 2022 | Новини | Переглядів: 1296 | Коментарі: 0

Сьогодні, 4 квітня, під час апаратної наради начальника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича з керівниками громад області, начальниця департаменту житлово-комунального господарства Ольга Довжук нагадала, що в Україні діє програма «Прихисток».

За словами Ольги Довжук, ця програма ініційована Президентом України Володимиром Зеленським та Офісом Президента. Вона покликана заохотити українців поділитися своїм житлом та затишком і прихистити внутрішньо переміщених співгромадян, які постраждали від війни.

«Органи місцевого самоврядування Кіровоградщини розпочали прийом заяв громадян-власників житлових приміщень, які безоплатно розміщують у себе внутрішньо переміщених осіб. Щоб запропонувати своє житло до проживання вимушеним переселенцям і отримати компенсацію необхідно: власнику житлового приміщення подати органам місцевого самоврядування заяву про розміщення у нього на проживання внутрішньо переміщеної особи та заяву про відшкодуванню за житлово-комунальні послуги, до 5-го числа місяця кожного місяця інформувати ОМС про кількість днів та кількість переселенців, що у них проживали. На основі цих заяв формуються відповідні реєстри, які громади подають до ОВА», - повідомила Ольга Довжук.

Як ідеться у постанові Кабміну №333, держава компенсує власникам житла вартість проживання переселенців у розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool