На Кіровоградщині майже 3,5 тисячі родин опинилися у складних життєвих обставинах

Січень 23, 2017 | Новини | Переглядів: 1092 | Коментарі: 0

Про це під час апаратної наради повідомив директор обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Сергій Пастернак.

Зокрема, він відзначив, що у 2016 році мережею Центрів та іншими суб’єктами соціальної роботи було виявлено 3494 сім'ї (де виховуються 5555 дітей), які потенційно перебувають у складних життєвих обставинах.

З метою перевірки інформації про наявність складних життєвих обставин, у 3484 сім'ях було здійснено оцінку потреб дітей та їх сімей, за результатами яких у 1051 сім'ї (в них 2178 дітей) зазначена інформація підтвердилася. Ці родини були поставлені на облік відповідних Центрів, як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Загалом, протягом минулого року на обліку Центрів перебувало 3626 сімей (в них 7681 дитина), які опинилися у складних життєвих обставинах. Наразі, зазначені родини отримують послуги різного соціального спрямування.

За словами Сергія Пастернака, сім'ї, які потребують комплексного підходу для вирішення складних життєвих обставин, також беруться під соціальний супровід Центрів. Так, у минулому році було 658 таких сімей, де виховується 1520 дітей.

За результатами проведеної роботи, 361 сім'ю було знято із соціального супроводу, з них 303 сім'ї знято з обліку з позитивним результатом.
Посадовець відзначив, що завдяки роботі, проведеній фахівцями Центрів із соціальної роботи 521 сім'ї було надано допомогу у вирішенні житлово-побутових проблем, ще 524 сім'ям надано допомогу в оформленні документів для отримання інвалідності, статусів багатодітної і малозабезпеченої сім'ї, субсидій. Ще 414 сімей направлено до закладів соціального обслуговування, охорони здоров'я , системи соціального захисту, мережі недержавного сектору. Також 130 родин отримали допомогу у лікування, 104 направлено на оздоровлення, 98 сім'ям надано допомогу щодо працевлаштування, 72 – щодо влаштування на навчання, а 37 сімей отримали реєстрацію за місцем проживання.

З результатами проведеної роботи протягом 2016 року 874 сім'ї були зняті з відповідних обліків Центрів, з них 752 сім'ї – у зв’язку з досягненням позитивного результату.

Одним із пріоритетних напрямків роботи Центрів залишається профілактика соціального сирітства. Так, завдяки проведеній роботі, протягом 2016 року вдалося уникнути вилучення 272 дітей із 115 сімей.

Сергій Пастернак також відзначив, що з метою недопущення явища соціального сирітства, в області функціонує комунальний заклад "Кіровоградський обласний соціальний центр матері та дитини". Зазначений заклад призначений для тимчасового проживання там жінок на 7-9 місяці вагітності та матерів з дітьми від народження до 18 місяців, які опинилися у складних життєвих обставинах.
За словами посадовця, у 2016 році в обласному соціальному центрі матері та дитини перебували під соціальною опікою 23 жінки з 25 дітьми віком від народження до 18 місяців.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool