На Кіровоградщині громадянам нагадали правила безпеки на воді

Червень 12, 2015 | Новини | Переглядів: 808 | Коментарі: 0

Найулюбленішим місцем відпочинку громадян влітку залишаються водойми, адже саме вода дає довгоочікувану прохолоду, оновлює сили у спекотний день.

Про те, яких правил необхідно дотримуватись, щоб такий відпочинок не призвів до трагедії, нагадують мешканцям Кіровоградської області рятувальники. 11 червня працівники Служби порятунку провели роз’яснювальну роботу на березі р.Сугоклеї у смт Компаніївка.
У ході рейду рятувальники пояснили жителям селища, що купатися краще після того, як вода прогріється до +18ºС, а повітря – до +25ºС, ранком або увечері, коли немає небезпеки перегріву; плавати не більше 20 хвилин, не доводити себе до переохолодження. Також не варто зловживати алкоголем та, тим більше, не заходити у водойму в такому стані. Стрибати у воду теж забороняється – можна отримати не лише важкі травми, а й розпрощатися з життям.
Відпочивальникам надали застережні листівки та нагадали, що головне на водоймі – бути обачним та пам’ятати елементарні поради. Більшість з тих, з ким спілкувалися під час рейду, добре обізнані з правилами безпечної поведінки на воді, але, на жаль, не завжди їх дотримуються. Знають також люди і про наслідки, до яких призводить легковажність та безпечність. Закликаємо громадян бути обережними та берегти власне життя, оскільки саме людська самовпевненість на водоймі може коштувати надто дорого!

У ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool