На Кіровоградщині голова сільради, викритий на вимаганні хабара, постане перед судом

Листопад 28, 2017 | Новини | Переглядів: 894 | Коментарі: 0

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області завершено слідство у кримінальному провадженні за підозрою сільського голови однієї з рад Кіровоградського району у вимаганні та одержанні 5 тис грн неправомірної вигоди, а також у підробленні офіційних документів.

В ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачений вимагав та отримав зазначену суму неправомірної вигоди від представника двох учасників АТО за виділення земельних ділянок. Крім того, посадовець вніс в рішення сесії завідомо неправдиві відомості.

Обвинувальний акт відносно вказаної особи за ч. 1 ст. 366 ( видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) та ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України скеровано до суду для розгляду по суті.

За скоєне посадовій особі загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомлялося раніше злочинні дії сільського голови було викрито 27 липня 2017 року прокуратурою області спільно з Головним управлінням Національної поліції в області та за оперативного супроводу управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України. На час слідства йому обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool