На Кіровоградщині достатньо коштів на підтримку вчителів

Жовтень 03, 2017 | Новини | Переглядів: 1151 | Коментарі: 0

Під час апаратної наради перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко поінформував про стан виплати щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам області.

Такі виплати, за його словами, вже здійснені у закладах освіти Бобринецького, Вільшанського, Гайворонського, Голованівського, Добровеличківського, Знам'янського, Олександрійського, Благовіщенського та Устинівського районів.

У жовтні питання по виплатах планують закрити у Кропивницькому, Світловодську, Долинському, Кіровоградському, Новгородківському, Новоархангельському, Новомиргородському, Олександрівському, Петрівському районах, в Маловисківській, Новоукраїнській та Великоандрусівській ОТГ.

Сергій Коваленко зазначив на необхідності перерозподілу освітньої субвенції для певних територій. Таким чином, Знам'янка додатково отримає 970 тис. грн., Маловисківський район – 835 тис. грн., Новоукраїнський – 160 тис. грн., Онуфріївський – 250 тис. грн., Світловодський – 500 тис. грн., Соколівська ОТГ – 150 тис. грн. Наразі, підготовлене відповідне звернення до Міністерства фінансів України, щодо перерозподілу освітньої субвенції між обласним бюджетом та зазначеними територіями.
Єдиним освітнім закладом, де не проведене нарахування педагогічним працівникам щорічної грошової винагороди, залишається

Подорожненська школа (Великоандрусівська ОТГ), керівник якої й досі не подав документи на нарахування. Ситуація навколо цього освітнього закладу перебуває на контролі у обласного управління освіти, тож Сергій Коваленко висловив сподівання, що найближчим часом це питання також буде вирішене.

На контролі перебуває й ситуація по місту Олександрії, яке посідає перше місце в області за якістю загальної та середньої освіти, і де на сьогодні найменший відсоток виплати щорічної грошової винагороди педпрацівникам – 75%.

Торкнувся Сергій Коваленко й питання щодо розмірів середньої заробітної плати у вчителів. На сьогодні, без щорічної грошової винагороди, вона складає 7135 грн. В освітніх закладах Кропивницького цей показник є вищим – становить більше 10 тис. грн.
Зростає по області й кількість ставок педагогічного персоналу. – Попри скептичні прогнози, у цьому році їх кількість збільшено на 128. Це стосується не лише міст обласного значення, а також освітніх закладів у сільській місцевості. Зокрема, в Устинівському районі кількість ставок педагогічних працівників була збільшена на 18, завдяки запровадженню профільного навчання та інклюзивної освіти, – зазначив Сергій Коваленко.

Під час наради голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко наголосив, що в області достатньо коштів, щоб матеріально підтримати вчителів. Він також звернувся до керівників міст та районів із закликом не економити на педагогах: – Є технічні можливості для тих, хто зробив помилки, щоб виправити ситуацію. Адже, одноразова грошова винагорода нікому не забороняє виплатити вчителям премії у наступному місяці. Це має бути подяка нашим педагогам за їх нелегку працю, – відзначив очільник області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool