На Кіровоградщині до відповідальності притягнуто посадовців ветеринарної медицини

Січень 21, 2013 | Новини | Переглядів: 1230 | Коментарі: 0

Органи прокуратури Кіровоградщини в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів провели перевірки дотримання вимог законодавства про адміністративні правопорушення в діяльності Головного управління ветеринарної медицини в області та підпорядкованих йому районних управлінь, в ході яких встановлені суттєві порушення.

За результатами комплексного вивчення проблеми та здійсненої перевірки встановлено, що даним органом державного контролю належним чином не здійснюється відомчий контроль за діяльністю управлінь ветеринарної медицини в районах, що стало причиною численних порушень вимог законодавства про адміністративні правопорушення та прав осіб, які притягалися до такої відповідальності.
Встановлено випадки безпідставного притягнення громадян до адміністративної відповідальності. З іншого боку посадовими особами всіх районних управлінь ветеринарної медицини не в повній мірі використовуються повноваження при здійсненні державного ветеринарного-санітарного контролю. Переважна більшість осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності є пересічними громадянами, тим часом як посадовці нерідко уникають заслуженого покарання. При виявленні порушень у діях посадових осіб держінспектори всіх районних управлінь ветмедицини, хоча і вносять приписи про усунення допущених ними порушень, але не ініціюють питань про притягнення їх до відповідальності. Так, управлінням ветмедицини в Добровеличківському районі тільки протягом листопада 2012 року внесено 7 приписів керівникам підприємств, втім, у жодному випадку не ініціювалось питання про притягнення до адміністративної відповідальності цих керівників.
Були випадки фальсифікації матеріалів справ.
З урахуванням викладеного, прокуратурою області скеровано подання начальнику Головного управління ветеринарної медицини області з метою притягнення до дисциплінарної відповідальності винних посадових осіб та вжиття заходів щодо усунення вищезазначених порушень закону, причин і умов, що їм сприяли.
Всього ж за результатами перевірки міжрайпрокурорами внесено 15 документів реагування, за наслідками розгляду яких до відповідальності притягнуто більше 20 посадовців.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool