На Кіровоградщині депутат міськради попався на хабарі

Лютий 05, 2020 | Новини | Переглядів: 4533 | Коментарі: 0

Прокуратура Кіровоградської області затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням депутата Світловодської міської ради у вимаганні та отриманні 35 тис грн неправомірної вигоди ( ч. 3 ст. 368 КК України).

Факт одержання депутатом Світловодської міської ради грошових коштів був викритий правоохоронними органами 15 жовтня 2019 року.

Слідством встановлено, що депутат, перебуваючи на посаді директора комунального підприємства, вимагав від приватного підприємця 35 тис грн, як оплату за неіснуючий борг та відновлення надання до нежитлового приміщення комунальних послуг.

Чиновнику інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тобто вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої службового становища.

Санкцією статті за цей вид злочину передбачено покарання від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт направлено на судовий розгляд.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool