На Кіровоградщині чоловік «тримав» удома арсенал боєприпасів та вибухівку

Листопад 04, 2015 | Новини | Переглядів: 905 | Коментарі: 0

Вилучені предмети направлено для проведення експертизи. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Повідомлення про те, що до будинку 42-річного мешканця Новгородківського району намагаються проникнути невідомі особи, надійшло до райвідділу міліції пізньої ночі 3 листопада. Чоловік сам зателефонував до міліції та попросив про допомогу. На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група.
При огляді території сторонніх осіб виявлено не було.
У своїх поясненнях господар оселі розповів про те, що злодіїв він насправді не бачив, та допускає, що вони могли бути, більш того, ймовірно, взяли з собою його особисті речі.
Аби пересвідчися у тому, що все на місці, правоохоронці запропонували чоловіку оглянути домоволодіння в їх присутності, на що «потерпілий» відразу погодився.
- У суцільному безладі в будинку, який очевидно давно не прибирали, увагу працівників міліції привернули кілька картонних коробок. У них оперативники і виявили предмети, схожі на боєприпаси та вибухівку у кількості близько 150 одиниць, - розповів начальник Новгородківського РВ УМВС в області Володимир Кучер.
Зокрема правоохоронці вилучили предмети, схожі на набої калібру 7,62 та 12,7 у кількості 5 одиниць, калібрів 9 мм та 5,45 – 142 одиниці, 6 запалів до гранат, а також предмети, схожі на гранати Ф-1 та РГД 5 – три одиниці, один освітлювальний патрон та фрагмент, схожий на шматок тротилу вагою 100 грамів.
За словами власника, усе майно належить йому, однак походження арсеналу пояснити чоловік не зміг.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». За ці дії чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Прес-служба УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool