На Кіровоградщині чоловік-опікун «прикував» жінку металевим ланцюгом до опалювального котла

Листопад 24, 2014 | Новини | Переглядів: 900 | Коментарі: 0

Аби психічно хвора бранка не полишила помешкання без дозволу, жінку «прикували» металевим ланцюгом до опалювального котла.

В таких умовах вона прожила близько трьох місяців, аж поки її не звільнили правоохоронці. Потерпілу негайно доправили до лікарні. ЇЇ кривднику за скоєне загрожує покарання у вигляді обмеження волі до 3 років або позбавлення волі на той самий строк.
Повідомлення про те, що соціальний працівник, який відвідував помешкання психічно хворої громадянки, деякий час не бачить своєї підопічної, до Ульяновського районного відділу міліції надійшло від сільського голови. Аби перевірити інформацію, на місце було направлено дільничного інспектора.
На запитання працівника міліції щодо того, де знаходиться його колишня дружина, власник помешкання, здивовано знизуючи плечима відповів, що з нею все добре і турбуватися немає про що.
Після цього опікун запропонував дільничному пройти до приміщення літньої кухні та пересвідчитися у цьому особисто. Ледве переступивши поріг кімнати, дільничний негайно викликав слідчо-оперативну групу та лікарів. Побачене зовсім не справляло враження благополуччя, навіть більше – нагадувало фільм жахів.
Обшарпана невеличка кімната без будь-яких меблів та опалення була схожа на холодний сирий льох. В очі відразу впадав масивний металевий ланцюг. Один його край був прикріплений до металевого котла, до іншого – прив’язана 50-річна жінка.
Потерпіла була вдягнена в пальто та чобітки, спала на тюку соломи, накритому брудним простирадлом. Біля неї на підлозі лежало дві шкоринки хліба та два яблука.
Звільнивши хвору бранку, лікарі негайно доправили її до лікувального закладу. Крім психічного розладу, у жінки діагностували фізичне виснаження через погане харчування та умови проживання.
У своїх поясненнях 54-річний колишній чоловік, який офіційно є опікуном потерпілої, пояснив, що саме так намагався вберегти жінку від необдуманих вчинків, внаслідок яких вона могла собі нашкодити.
– По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 146 Кримінального кодексу України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини», - розповідає начальник Ульяновського РВ УМВС України в Кіровоградській області Сергій Дерев’янко. – У справі проводиться досудове розслідування.
За скоєне підозрюваному загрожує покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на той самий строк.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool