На Кіровоградщині бездіяльність посадовців завдала державі мільйоні збитки

Липень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 1199 | Коментарі: 0

Прокуратурою викрито злочину бездіяльність посадових осіб ДП «Сільськогосподарське підприємство Устинівського виправного центру УДПтС України в області № 37», яка спричинила державі збитки на загальну суму 1,8 млн грн.

Зокрема, при наданні земель державного підприємства в користування фермерському господарству вартість послуг за користування землею була занижена, внаслідок чого виникла заборгованість на зазначену суму коштів. Проте, всупереч вимог законодавства вказаний борг у бухгалтерських документах держпідприємства відображений не був. Будь яка претензійно-позовна робота щодо повернення вказаних коштів посадовцями не проводилась. Таким чином внаслідок бездіяльності посадовців державним підприємством недоотримані кошти в розмірі 1,8 млн грн.
За фактом неналежного виконання службових обов’язків посадовцями Устинівського виправного центру слідчим відділом прокуратури області розпочато кримінальне провадження. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 367 КК України.
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання від 2 до 5 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 100 до 205 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool