На Кіровоградщині аграріям нагадали про необхідність подбати про захист врожаю

Липень 19, 2019 | Новини | Переглядів: 718 | Коментарі: 0

19 липня рятувальники Вільшанського, Новоукраїнського та Світловодського районів побували на полях сільгосппідприємств та фермерських господарств своїх районів, де нагадали аграріям про необхідність подбати про захист врожаю від вогню

Згідно із нормативно-правовими актами безпосередньо перед початком кампанії усі комбайнери у господарствах, водії, їхні помічники та усі задіяні на жнивах проходять інструктажі з пожежно-технічного мінімуму. Усі комбайни, вантажні автомобілі обладнані первинними засобами пожежогасіння, безпосередньо під час збирання врожаю чергує цистерна з водою, поля обов’язково оборані, є таблички з попередженням, що йдуть жнива.

Середина липня у працівників сільських господарств та фермерів – гаряча пора: хлібороби майже двадцять чотири години на добу перебувають на робочих місцях, поспішають зібрати врожай, доки немає дощів. Про відповідальність годі й говорити. Відчувають її й по завершенню жнив. Спалювання стерні – явище недопустиме і навіть ганебне. Випалювання пожнивних залишків наносить непоправну шкоду землі, оскільки нищить верхній шар родючого ґрунту, довкіллю, здоров’ю людей. Тож рятувальники попередили і керівників господарств, і рядових працівників про адміністративну та кримінальну відповідальність за дії, які призводять до пожеж та шкодять природі.

Прес-служба У ДСНС в області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool