Можливість розпоряджатися земельними ресурсами - це додаткова мотивація для створення ОТГ, - Сергій Кузьменко

Лютий 05, 2018 | Новини | Переглядів: 644 | Коментарі: 0

Землі господарського призначення за межами населених пунктів невдовзі передадуть у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

Цей процес уже розпочато – прийнято відповідне розпорядження Уряду, і це має бути стимулом для подальшого створення ОТГ.

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на щопонеділковій апаратній нараді. Керівник ОДА, зокрема, зауважив, що ці землі будуть додатковим ресурсом із наповнення бюджетів громад коштами.

"Сьогодні на перший план виходить якість створених ОТГ. Можливість управляти земельними ресурсами, передавати в оренду земельні ділянки, отримувати від цього доходи до бюджету – це вже мотивація нового рівня. Тому процес створення об’єднаних територіальних громад відтепер буде активніше рухатися вперед, – підкреслив Сергій Кузьменко керівникам територій. – Об'єднана територіальна громада – це не просто об'єднання двох сіл. Це економічно прорахована можливість певної кількості людей жити в одній громаді, це перспективність. Така громада повинна фінансово себе забезпечувати. Тому давайте не плутати політичне бажання створити ОТГ із компетентно прорахованими перспективами спроможності".

Голова ОДА також зазначив, що процес об'єднання – добровільний і облдержадміністрація не вказує кому і з ким об’єднуватися. Однак є Перспективний план, який є дороговказом для створення таких ОТГ. "Неспроможним громадам важко буде вийти на прямі бюджетні відносини з державою. Тому об'єднання мають відбуватися або відповідно до Перспективного плану, або по-іншому, але згідно із критеріями спроможності", – наголосив Сергій Кузьменко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool