МНС: застереження!

Червень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1278 | Коментарі: 0

Обережність – надійний захист від пожеж на відкритій місцевості

Протягом останніх трьох діб на території області виникло 9 пожеж сухої трави.
Повідомлення про вогневі випадки надходили найчастіше у Кіровограді – у районі Лісопаркової зони, совгоспу «Тюльпан», поблизу бази відпочинку «Гірник» та на Завадівці виникли пожежі загальною площею 2220 кв м. Дві пожежі на відкритій місцевості, що разом сягнули 2000 кв м, ліквідовано і на території Соколівської сільської ради Кіровоградського району та у Малій Висці.
Рятувальники ліквідували вогонь, а фахівці визначили причиною пожеж необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Як бачимо, саме людська необачність найчастіше призводить до пожеж. Їх наслідками можуть стати спустошені вогнем лісові масиви та забруднене навколишнє середовище.
Територіальне управління МНС звертається до громадян з переконливим проханням дотримуватись правил пожежної безпеки на природі. Пам’ятайте, що перебуваючи в лісі, перш ніж розкласти багаття, потрібно розчистити місце під нього в радіусі одного метра від сухої трави та деревини. І по завершенню відпочинку обов’язково переконайтеся, що вогонь повністю згас та, відпочиваючи, не кидайте непогашені сірники і недопалки.
Зараз стовпчики термометрів тримаються надзвичайно високо. У періоди, коли утримується спекотна погода, висихає грунт та рослинність, категорично забороняється розкладати багаття у лісах та на галявинах.
Будьмо пильними, та спільними зусиллями збережемо довкілля!

Прес-служба Територіального управління МНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool