МНС: Як уникнути переохолодження

Січень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1267 | Коментарі: 0

Справдилися прогнози синоптиків щодо зниження температури повітря до мінус 17-22 градусів. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області

Виконання простих правил дозволить уникнути переохолодження та обмороження при сильному холоді: не вживайте алкогольних напоїв –сп’яніння сприяє швидкій утраті тепла, в той же час викликає ілюзію тепла. Не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду.
До виходу вранці на вулицю треба готуватися з вечора. З’їжте за вечерею щось жирне, наприклад сало чи бутерброд з маслом. Снідаючи, знову ж таки не забудьте включити до меню жирні продукти.
Носіть просторий одяг – це сприяє нормальній циркуляції крові. Одягайтеся так, щоб між речами залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Бажано носити непромокаючий верхній одяг. Тісне взуття, відсутність устілки теж можуть створювати передумови для обмороження. У взуття необхідно вкладати теплі устілки, а замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні – вони поглинають вологу та залишають ноги сухими. Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. Найкращий варіант – рукавички з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині. Синтетичні рукавички погано захищають від морозу. У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом. Не носіть на морозі прикрас із будь-якого металу.
Слідкуйте за обличчям близьких, особливо за носом, вухами та щоками, звертайте увагу на зміну їх кольору, а друзі повинні слідкувати за станом вашого обличчя. Не дозволяйте обмороженому місцю знов замерзнути, це може призвести до більш значних пошкоджень.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool