Міцніють дружні зв’язки Бремергафена і Кіровограда

Січень 11, 2012 | Новини | Переглядів: 1214 | Коментарі: 0

На різдвяні свята в Кіровограді побували представники благодійної громадської організації «ХІОP» на чолі з першим головою паном Ларсом Койнеманном із німецького міста Бремергафен (федеральна земля Бремен). 

Давні німецькі друзі приїхали в наше місто, аби відвідати місцеві інтернатні заклади та вручити новорічні подарунки їхнім вихованцям. Також вони зустрілися з кіровоградським міським головою Олександром Саінсусом, секретарем міської ради Ігорем Волковим, начальником управління освіти Кіровоградської міської ради Ларисою Костенко.

Варто зауважити, що благодійний фонд «ХІОP» («Гуманітарна допомога Східній Європі») уже багато років поспіль надає допомогу кіровоградським дітям-сиротам й місцевим лікувальним закладам. Тривалий час фонд очолювала депутат міської ради Бремергафена Ліза Каргоша, яка, на жаль, пішла із життя минулого року. У Кіровограді вона бувала ледь не щороку, мала тут чимало друзів.
Співпрацюючи з християнськими організаціями та німецькими церквами, фонд спрямував на Кіровоградщину більше семисот тонн гуманітарних вантажів – це і медичне обладнання, хірургічні інструменти, ліки, інвалідні візки, меблі. 2005-го за сприяння Лізи Каргоші Кіровоградська міська лікарня швидкої медичної допомоги отримала триста нових ліжок, а також тумбочки, столи, стільці, медичні візки. Тоді ж фонд подарував лікарні та благодійній організації «Лікарняна каса» два санітарних автомобілі. Багато років благодійний фонд із Бремергафена опікується сиротами з дитячого будинку «Барвінок». Його вихованці разом з вихователями щорічно відпочивають у Німеччині, перебуваючи там на повному утриманні фонду. Побувало у ФРН і чимало кіровоградських лікарів та вихователів дитячих будинків, яким благодійний фонд «Гуманітарна допомога Східній Європі» оплатив проживання, харчування й організував вивчення стандартів надання медичної допомоги та методику виховання дітей у Німеччині. А минулого року у травні вчителі й учні Бремергафенської школи-майстерні привезли і встановили на території дитбудинку «Барвінок» ігрове обладнання. Приїжджав до нашого міста й бургомістр Бремергафена Артур Бенекен, який відвідав місцеві підприємства та соціальні заклади.
– Цього року жителі Бремергафена зібрали 1700 святкових посилок для кіровоградських дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, – зазначив під час зустрічі із міським головою Ларс Койнеманн. – Збирали з любов’ю, турботою, поклавши до них найнеобхідніші речі, іграшки й таке інше. Крім того, кожен житель міста дав по одному євро для того, аби оплатити доставку вантажу. Усі члени нашої організації працюють на безоплатній основі, дві родини, аби привезти подарунки кіровоградським дітлахам, взяли відпустку за свій рахунок.
Німецькі гості зазначили, що в них склалося надзвичайно позитивне враження про Кіровоград та його мешканців – відкритих, гостинних, щирих. У свою чергу Олександр Саінсус подякував іноземцям за постійну увагу та підтримку кіровоградських дітей-сиріт, а також висловив переконання, що дружні стосунки між нашими містами з кожним роком лише міцнішатимуть.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool