You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

Мистецтвом по бездоріжжю! (ФОТО)

Жовтень 21, 2011 | Новини | Переглядів: 1489 | Коментарі: 0

Кіровоградський обласний художній музей продовжує свою роботу по пропагуванню образотворчого мистецтва та намагається донести інформацію про прекрасне до найвіддаленіших куточків нашої області, туди, де люди прагнуть доторкнутися до прекрасного. І хоча мальовниче с. Грузьке Кіровоградського району розташоване недалеко від міста Кіровограда (18 км), співробітникам музею було нелегко туди дістатися.


Не зважаючи на всі проблеми з транспортним сполученням, що змусили співробітників музею пройти пішки 3 км по розбитій сільській дорозі при несприятливих погодних умовах (температура повітря +6, вологість повітря 80%, пронизливий вітер швидкістю 15 м/с та короткочасні мінливі опади) 18 жовтня 2011 року була проведена пересувна виставка на тему «Жанри в образотворчому мистецтві» в загальноосвітній школі с. Грузьке. Педагогічний колектив школи був щиро вдячний бійцям культурного фронту, які тремтячими від хвилювання та холоду руками створювали пересувну експозицію в сільському храмі науки. Близько 60 учнів взяло участь у заході та дізналися багато цікавого про жанри образотворчого мистецтва, такі як натюрморт, пейзаж, портрет, анімалістичний жанр та жанр сюжетної картини. Аудиторії були представлені деякі твори кіровоградських художників, як молодих, так і досвідчених, виконані у різноманітних живописних та графічних техніках. Учні переглянули репродукції творів К. Брюллова, Т. Шевченка, І. Айвазовського, С. Далі та багатьох інших відомих митців, дізналися багато цікавої інформації про різноманітні напрямки у мистецтві.
Найактивніші діти проявили свої творчі здібності та взяли участь у майстер-класі. Вони малювали справжніми олійними фарбами як дорослі професійні художники, хоча сюжет для свого малюнку кожна дитина обирала сама. Адже метою даного майстер-класу було не навчання дітей певним навичкам техніки олійного живопису, а пробудження у них інтересу до творчості. Учні школи проявили не абияку обізнаність у питаннях образотворчого мистецтва, а переможець цього імпровізованого змагання отримав приз, яким став буклет обласного художнього музею.

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»;

Володимир Мороз – науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

Мистецтвом по бездоріжжю! (ФОТО)

Мистецтвом по бездоріжжю! (ФОТО)

Мистецтвом по бездоріжжю! (ФОТО)

Мистецтвом по бездоріжжю! (ФОТО)


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool