Міська топонімічна комісія запрошує кіровоградців долучитися до обговорення

Вересень 08, 2012 | Новини | Переглядів: 1219 | Коментарі: 0

Питання присвоєння одній з центральних вулиць міста Кіровограда імені видатного фізика – ядерщика, лауреата Нобелевської премії Ігоря Тамма стало головним на засіданні міської топонімічної комісії 7 вересня.

З таким клопотанням до міської влади звернувся трудовий колектив КБ “Радій”.
Враховуючи, що питання зміни топонімічних назв в Кіровограді завжди викликають великий суспільний резонанс, голова комісії секретар міської ради Ігор Волков запропонував перед прийняттям такого важливого рішення долучити до обговорення громадськість, вивчити думку кіровоградців. Для цього, підкреслив Ігор Волков, варто задіяти, як інформаційний простір електронних та друкованих ЗМІ, інтернет – ресурси, так і організацію дискусій під час проведення “круглих столів” та диспут – клубів.
Під час засідання топонімічної комісії від її членів прозвучало декілька варіантів назв вулиць, які могли б отримати ім’я Ігоря Тамма. Це вулиці Дзержинського (колишня Московська, а вулиця з такою назвою вже є у Кіровограді), Кірова (як така, що знаходиться найближче до будинку, де жив майбутній вчений), провулок Курганний (знаходиться поряд з підприємством “Радій” – ініціатором перейменування), Жовтневої революції, 50 років Жовтня, проспект Правди. А можливо у мешканців міста знайдуться й інші пропозиції. Тож міська топонімічна комісія запрошує усіх небайдужих долучитися до обговорення теми в засобах масової інформації, взяти участь в електронних голосуваннях на веб – сайтах, а редакторів інтернет ресурсів – сприяти у проведенні таких опитувань.
Крім того, всі, хто має власні пропозиції, можуть скористатися поштовою службою “Електронний виконавчий комітет” на офіційному сайті Кіровоградської міської ради та надіслати їх безпосередньо на адресу топонімічної комісії.
Під час засідання топонімічна комісія прийняла також рішення ще з декількох питань: погодила ескіз меморіальної дошки Івану Микитенку, перенесення пам’ятника Марку Кропивницькому у зв’язку з реконструкцією Театральної площі та винесення на розгляд містобудівної ради ескізу пам’ятника видатному художнику Похітонову.

ДЖЕРЕЛО
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool