Міліція: Аби запобігти насильству в сім’ї

Травень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1084 | Коментарі: 0

За вчинення насильства в сім’ї законом передбачено кримінальну, адміністративну та цивільно-правову відповідальність. З метою протидії цьому негативному явищу працівники органів внутрішніх справ області, зі свого боку, постійно проводять профілактичну роботу щодо попередження злочинних проявів, які можуть виникати у результаті вирішення конфліктів між членами родини. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області 

Найчастіше правоохоронці стикаються з проявами фізичного насильства у сім’ї, які можуть призвести до порушення фізичного чи психічного здоров’я або навіть до смерті потерпілого. 

Законом України «Про попередження насильства в сім’ї» передбачено низку відповідних заходів, які працівники міліції здійснюють у повсякденній діяльності, серед них – винесення захисного припису, взяття на профілактичний облік осіб, схильних до вчинення насильства в сім’ї, та проведення з ними виховно-попереджувальної роботи, а також притягнення до адміністративної чи кримінальної відповідальності.
Відвідуючи навчальні заклади, правоохоронці проводять із неповнолітніми бесіди, під час яких роз’яснюють підліткам їх права щодо звернення до відповідних органів у разі спроби або вчинення стосовно них насильства.
Також працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей спільно з представниками служб у справах дітей і центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводять спільні рейди щодо виявлення неблагополучних сімей. Так, з початку року у результаті вжитих заходів виявлено 49 дітей, які потребують соціального захисту. Загалом на території області на кінець минулого року у неблагополучних сім’ях проживало понад 2 тисячі дітей, які перебувають під постійним наглядом уповноважених органів виконавчої влади та правоохоронців.
За 4 місяці 2012 року працівники відділів КМСД ОВС області склали більше 50 адмінматеріалів за вчинення насильства в сім'ї або невиконання захисного припису (ст. 173-2 КупАП). У п’яти випадках протиправні дії були скоєнні неповнолітніми.
Активно працюють у напрямку попередження насильства у сім’ї і дільничні інспектори міліції. З початку року цими підрозділами задокументовано 1567 таких фактів. На даний час на профілактичному обліку в ОВС перебуває 2112 осіб, які вчинили насильство в сім’ї. Працівники міліції відвідують їх за місцем проживання та проводять відповідні профілактичні заходи щодо недопущення повторного вчинення цими особами протиправних дій стосовно членів їх родини.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool