Міліція: Аби запобігти насильству в сім’ї

Травень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1108 | Коментарі: 0

За вчинення насильства в сім’ї законом передбачено кримінальну, адміністративну та цивільно-правову відповідальність. З метою протидії цьому негативному явищу працівники органів внутрішніх справ області, зі свого боку, постійно проводять профілактичну роботу щодо попередження злочинних проявів, які можуть виникати у результаті вирішення конфліктів між членами родини. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області 

Найчастіше правоохоронці стикаються з проявами фізичного насильства у сім’ї, які можуть призвести до порушення фізичного чи психічного здоров’я або навіть до смерті потерпілого. 

Законом України «Про попередження насильства в сім’ї» передбачено низку відповідних заходів, які працівники міліції здійснюють у повсякденній діяльності, серед них – винесення захисного припису, взяття на профілактичний облік осіб, схильних до вчинення насильства в сім’ї, та проведення з ними виховно-попереджувальної роботи, а також притягнення до адміністративної чи кримінальної відповідальності.
Відвідуючи навчальні заклади, правоохоронці проводять із неповнолітніми бесіди, під час яких роз’яснюють підліткам їх права щодо звернення до відповідних органів у разі спроби або вчинення стосовно них насильства.
Також працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей спільно з представниками служб у справах дітей і центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводять спільні рейди щодо виявлення неблагополучних сімей. Так, з початку року у результаті вжитих заходів виявлено 49 дітей, які потребують соціального захисту. Загалом на території області на кінець минулого року у неблагополучних сім’ях проживало понад 2 тисячі дітей, які перебувають під постійним наглядом уповноважених органів виконавчої влади та правоохоронців.
За 4 місяці 2012 року працівники відділів КМСД ОВС області склали більше 50 адмінматеріалів за вчинення насильства в сім'ї або невиконання захисного припису (ст. 173-2 КупАП). У п’яти випадках протиправні дії були скоєнні неповнолітніми.
Активно працюють у напрямку попередження насильства у сім’ї і дільничні інспектори міліції. З початку року цими підрозділами задокументовано 1567 таких фактів. На даний час на профілактичному обліку в ОВС перебуває 2112 осіб, які вчинили насильство в сім’ї. Працівники міліції відвідують їх за місцем проживання та проводять відповідні профілактичні заходи щодо недопущення повторного вчинення цими особами протиправних дій стосовно членів їх родини.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool