Микола Бенет: Управлінням охорони здоров’я для медичних закладів області придбано не звичайні «швидкі допомоги», а три реанімобіля, оснащені сучасним медичним обладнанням

Жовтень 19, 2011 | Новини | Переглядів: 1494 | Коментарі: 0

Про це під час  прес-конференції повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Бенет.

Він зазначив, що в Інтернеті з’явилася інформація, начебто для медичних закладів області було придбано три автомобілі швидкої медичної допомоги, кожен з яких коштує як автомобіль марки «Lexus».
– Хочу вкотре наголосити, щоб не було зайвих спекуляцій з цього приводу, – мова йде не про звичайні автомобілі швидкої медичної допомоги, а про сучасні реанімобілі, які оснащені комплексом медичного обладнання, необхідним для надання екстрених реанімаційних заходів, – наголосив Микола Бенет.
– Кожна, так би мовити, реанімація на колесах коштує близько 650 тисяч гривень. При закупівлі реанімобілів були враховані такі фактори, як виважена ціна, якість, оснащеність та функціональність. Тим більше, що ці реанімобілі вже не перший рік експлуатуються у медичних закладах країни і зарекомендували себе лише з кращої сторони. – Завдяки цим медичним комплексам у нас, нарешті, з’явиться можливість рятувати важкохворих та тих людей, які потрапили у критичне становище, коли все вирішують лічені хвилини чи навіть секунди, – зазначив начальник обласного управління охорони здоров’я.
За словами Миколи Бенета, один з реанімобілів, спеціально обладнаний для порятунку новонароджених малюків, вже найближчим часом буде переданий до обласного перинатального центру, інші два рятуватимуть життя жителів Кіровограда та Олександрії.
Також Микола Бенет повідомив, що до кінця року низку районних та міських лікарень буде оснащено двадцятьма новими рентгенапаратами. Всього ж на придбання сучасного медичного обладнання для медичних закладів області у нинішньому році було освоєно 14 млн. грн.
Відповідаючи на запитання журналістів щодо перспектив обласного перинатального центру, Микола Бенет зазначив, що будівельні роботи знаходяться на щоденному контролі у першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка, який безпосередньо курує цей важливий для області об’єкт. – Вже до 15 листопада ми плануємо завершити комплекс будівельних робіт приміщень Центру. Наступним етапом буде його комплектація та оснащення сучасним медичним обладнанням. Медичний персонал пройшов необхідну підготовку – всього 89 медичних працівників, з них 40 лікарів, які працюватимуть в обласному перинатальному центрі. Таким чином, вже до кінця року обласний перинатальний центр розпочне повноцінну роботу, – підкреслив начальник обласного управління охорони здоров’я.
Також Микола Бенет торкнувся питання епідеміологічної ситуації в області у зв’язку із захворюванням на грип та ГРВІ. – За останніми даними на 10 тисяч жителів області припадає 32 захворілих на ГРВІ. Це означає, що за останній тиждень в області на ГРВІ захворіло 3.3 тисячі чоловік. Захворювань на грип та важких випадків, пов’язаних з ним, на сьогоднішній день не зафіксовано. Епідемічна ситуація характеризується як спокійна і є контрольованою.
Як зазначив Микола Бенет, на сьогоднішній день триває кампанія з вакцинації представників групи ризику – медичних працівників, вихователів та викладачів інтернатних закладів, працівників МНС та МВС.
Микола Бенет звернувся до жителів області – не займатися, в разі захворювання, самолікуванням, а одразу звертатися за медичною допомогою. – Як лікар, хочу закликати жителів області, по можливості, уникати масових скупчень людей, дотримуватися елементарних правил гігієни, зокрема, мити руки, практикувати вологе прибирання та провітрювання приміщень, використовувати одноразові марлеві маски. Ці елементарні заходи, а також добровільна вакцинація дозволять мінімізувати ризик захворіти на грип та гострі респіраторні захворювання, – відзначив Микола Бенет.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool