Мешканцям Кіровоградщини нагадують: за порушення вимог пожежної безпеки передбачено відповідальність

Червень 04, 2018 | Новини | Переглядів: 787 | Коментарі: 0

У пожежонебезпечний період працівники поліції разом із рятувальниками та представниками лісових господарств у рамках спільних рейдів проводять роз’яснювальну роботу з громадянами щодо попередження виникнення пожеж у лісових масивах, на торфовищах і в сільгоспугіддях.

Спалювання залишків рослинності, сухостою, сміття чи побутових решток становить не лише загрозу виникнення масштабних пожеж і, як наслідок, завдання шкоди навколишньому середовищу, але й травмування чи загибелі людей.

Поліцейські радять жителям області дотримуватися правил пожежної безпеки, оскільки за їх порушення законом передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

До 5 років обмеження чи позбавлення волі (ст. 245 Кримінального кодексу України) карається знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні вогнем. У випадку, якщо такі дії ще й спричинили загибель людей чи масову загибель тварин, термін ув’язнення сягне від 5 до 10 років.

Статтею 77 КУпАП за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачено накладення штрафу на громадян у розмірі від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За самовільне випалювання рослинності або її залишків громадянам та посадовим особам, згідно зі статтею 77-1 КУпАП, також доведеться сплатити різного розміру штраф.

Сектор комунікації
поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool