Мешканець Кіровоградщини здійснював незаконну порубку лісу

Червень 01, 2016 | Новини | Переглядів: 976 | Коментарі: 0

Ним виявився 37-річний житель Онуфріївського району. Своїми діями чоловік завдав шкоди довкіллю та заподіяв матеріальних збитків на суму понад 200 тисяч гривень.

До відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця одного з селищ про те, що в захисній лісосмузі на околиці населеного пункту випилюють насадження.

«На місці події правоохоронці застали жителя районного центру. Не маючи спеціального лісорубного квитка (ордера), він самовільно здійснив незаконну порубку дерев у кількості 27 штук, які планував продати як дрова», - розповів начальник Онуфріївського відділення поліції Ігор Чванько.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ст. 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу», санкція якої передбачає покарання від штрафу і до позбавлення волі на строк до 3 років із конфіскацією незаконного здобутого майна.

Під час розслідування правоохоронці встановили заподіяні злочином матеріальні збитки, які склали понад 200 тисяч гривень. Зазначену суму правопорушник має відшкодувати державі, тоді як за деревину громадянин міг отримати дохід не більше 8 тисяч гривень.

За матеріалами Онуфріївського відділення поліції Світловодського ВП ГУНП в Кіровоградській області

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool