Майже 93 тис.учнів шкіл Кіровоградщини навчають 11,5 тис. педагогічних працівників

Жовтень 05, 2018 | Новини | Переглядів: 608 | Коментарі: 0

Щорічно у першу неділю жовтня в Україні відзначається День працівників освіти. Саме викладач, вчитель, вихователь закладає основу для розвитку особистості, створює умови для набуття професійних знань та вмінь. 

У галузі освіти Кіровоградщини працює п’ята частина всіх найманих працівників середніх та великих підприємств області. За вісім місяців поточного року середньооблікова кількість штатних працівників в освіті складала 34,8 тис. осіб, середньомісячна заробітна плата яких становила 6344 грн. 

На кінець 2017 року в області налічувалося 482 дошкільних та 348 загальноосвітніх навчальних закладів. Вихованням 33 тис. дошкільнят області займаються 3,6 тис. вихователів, психологів, методистів. Майже 93 тис. учнів шкіл області навчають 11,5 тис. педагогічних працівників.

Підготовку кваліфікованих робітників у 2017 році здійснювали 389 викладачів та 425 майстрів виробничого навчання у 23 професійно-технічних навчальних закладах області, де навчалося професії 7491 особа.

Викладацький склад вищих навчальних закладів налічує 1,6 тис. педагогічних та науково-педагогічних працівників, з яких науковий ступень мають 535 кандидатів наук та 68 докторів наук, вчені звання – 74 професора та 369 доцентів. Упродовж минулого року вищу освіту здобули 4442 особи.

Головне управління статистики у Кіровоградській області вітає усіх освітян з професійним святом.

Головне управління статистики у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool