Майбутнє транспортного обличчя Кіровограда

Січень 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1495 | Коментарі: 0

12 січня найбільший пасажирський перевізник міста й області, кіровоградське ПАТ «Автобусний парк» 13527 спільно з «Єлисаветградською транспортною компанією» («ЄТК» – орендар міського тролейбусного парку) успішно презентували систему GPS-навігаційного контролю за рухом пасажирського транспорту, покликану в перспективі навести лад в існуючому невпорядкованому пасажирському обслуговуванні жителів Кіровограда.

Цього дня на центральну магістраль міста, якою проходить автобусний маршрут №150 та тролейбусний №10 для демонстрації можливостей системи, вийшли 15 великовмісних автобусів МАЗ-203 та 12 тролейбусів. Всі вони були обладнані GPS-трекерами передачі інформації, сигнал з яких в режимі реального часу відображався на карті міста монітору диспетчера. Це дало можливість відслідкувати роботу транспортних засобів на лінії, проконтролювати маршрути їхнього руху, швидкість, місцезнаходження, бачити прізвища водіїв з номерами мобільних телефонів, дізнатися загальний кілометраж роботи на лінії та час кермування водіїв. 

Ініційовані підприємством розмови про впровадження подібної системи велися ще з часу появи на маршрутах міста навесні 2009 року 25 великовмісних автобусів МАЗ. Невдовзі GPS-передавачі були встановлені і у тестовому режимі апробовані, але конкретних виявів з розробкою і запровадженням спеціальної програми для упорядкування руху саме пасажирського транспорту набули лише зараз.
Мета – домогтися впорядкованого руху за графіком центральною магістраллю Кіровограда пасажирських транспортних засобів великої місткості з інтервалом у 4 - 6 хвилин. Технічні опції програми надають можливість цього, аж до автоматичного контролю часу відбуття-прибуття у початкові-кінцеві точки маршруту та контролю за дотриманням проходження зупинок із сигналізацією на екрані монітору про наявні відхилення.
Для ПАТ «Автобусний парк» 13527 і «ЄТК» дана інновація дасть можливість боротися за перспективу існування у нинішніх надзвичайно складних економічних умовах, а для міської влади – виконати свою обіцянку з наведення ладу на ринку пасажирських перевезень міста. Йдеться про оголошене реформування даної сфери з впорядкування руху маршрутних транспортних засобів, зменшення завантаженості центральної магістралі міста, обслуговування віддалених мікрорайонів, роботу на лінії у вечірній час, боротьбу з нелегальними перевізниками… Для цього дана система підходить ідеально, адже завдяки її функціональним можливостям моніторингу можна не лише налагодити пасажироперевезення, створивши постійний розклад руху пасажирського транспорту, а й інтегрувати всі міські маршрути в єдину систему управління, зменшити аварійність на дорогах, мати доступ до бази даних їхнього руху з терміном давності до року. З цією метою у багатьох обласних центрах України успішно працюють з подібними системами єдині диспетчерські служби, про запровадження якої в Кіровограді мова з 2009 року ведеться теж. У зв’язку з цим, дана презентація стала і практичним свідченням майбутнього функціонування такої служби, адже за словами начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міськради Ольги Гонтарь, в умови конкурсів на маршрути учасникам обов’язково вкладатимуться зобов’язання встановлювати подібні системи на свої пасажирські транспорти.
Такі нововведення – задоволення не з дешевих, адже кожен прилад коштує не менше 2000 грн. і «Автобусний парк», за словами його директора Анатолія Голованова, вже вклав у технічні впровадження GPS-системи більше 70 тис. грн. Але у сучасному світі перспективу має той, хто рухається в ногу з часом, а тому в умовах заявленого реформування громадського транспорту міста, ці витрати розглядаються, як капіталовкладення в майбутнє підприємства і нове транспортне обличчя нашого міста, від чого виграють усі.
Врахування існуючих пасажиропотоків, пропускної здатності вулиць і, як наслідок, оптимальна кількість пасажирських транспортних засобів, дотримання ними графічності і інтервалів руху – ознака налагодженості системи громадського транспорту будь-якого міста, ефективності і якості пасажирського обслуговування населення. Свого часу, в умовах кардинальних економічних змін, Кіровоград цього позбувся, а невирішення проблеми народило нові, наслідком чого і став існуючий невпорядкований стан справ у цій сфері, котрий одним приносить непогані прибутки, іншим же – пасажирам – ускладнення життя. Тому необхідність змін у цій сфері назріла давно і переоцінити їх важко.

Дмитро САВРАНСЬКИЙ, ПАТ «Автобусний парк» 13527
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool