Кропивницький: зроблю все, щоб згуртувати депутатів,- Андрій Табалов

Жовтень 07, 2016 | Новини | Переглядів: 1566 | Коментарі: 0

Новообраний секретар міської ради м. Кропивницького Андрій Табалов приступив до виконання своїх обов’язків.

Ми не стали зволікати із можливістю взяти інтерв’ю у людини, яка, без перебільшення, має досить вагомий вплив у місцевому політикумі – балотувався на посаду міського голови, але обрався до міської ради, де донедавна очолював фракцію “Наш край”.

Андрій Олександрович неодноразово наголошував на тому, що його головне завдання – згуртувати депутатів для вирішення численних міських проблем, не залишити місця чварам та непорозумінню між ними, бо до міської ради всі вони йшли з єдиною метою – працювати на благо територіальної громади.

Сказати – це одне, а от як зробити? Це питання так і напрошувалось бути першим в інтерв’ю. І Андрій Табалов був готовий відповісти на нього.
– Коли вас тільки-но обрали секретарем, ви сказали, що потрібно добитись створення стійкої депутатської більшості. Щоб обов’язково було 30 голосів, що дозволить вирішувати нагальні проблеми міста оперативно та якісно. Враховуючи те, що до міської ради пройшли представники різноманітних політичних сил з різними ідеологічними поглядами та партійними установками, зробити це буде непросто.
– Для початку – я хочу почути кожного депутата. І хоча це банальна фраза, але у нашому випадку вона дуже актуальна. Крім того, є нарікання депутатів на те, що їхні запити тривалий час не розглядаються, порушуються строки виконання. Чому ця проблема не вирішувалась раніше? Мені доведеться з’ясовувати причини. Зустрінусь з кожним депутатом вже найближчими днями для того, щоб дізнатися, які є у нас дискусійні питання, через які ми не можемо порозумітись. Я вважаю, що їх не повинно бути, адже нас всіх обирала громада, і ми повинні знаходити спільні точки дотику у своїй роботі. Я, наприклад, балотувався на посаду міського голови, і за мене проголосували 20 відсотків виборців. Хтось з депутатів був мажоритарником, хтось пройшов за партійними списками. Але нарешті потрібно починати плідно працювати. І для цього слід всіх почути, щоб досягти якогось компромісу.

Чому я впевнений у тому, що в мене вийде згуртувати депутатів? Та тому, що за мною стоїть найбільша їх група – включаючи мене, десятеро народних обранців – фракції “Наш край” та “Рідне місто”. Для прикладу, Володимир Смірнов представляв фракцію “Самопоміч”, яка налічувала трьох людей. І якщо самі ж ці депутати потім проголосували за його зняття, це говорить про те, що там немає єдності та порозуміння. Від Радикальної партії Сергій Бойко також представляв маленьку фракцію з трьох депутатів. Звичайно, у них є колеги, які називають себе “демократичною більшістю”, але я бачу, що злагодженості в їхніх діях немає. Але я не прихильник того, щоб продовжувати розколювати це утворення, на що спрямовані дії окремих депутатів, які чинять тиск на своїх колег через сторонніх осіб. Ви ж знаєте, що відбулось навіть побиття одного депутата прямо в стінах сесійної зали, що неприпустимо. Тому, по-перше, треба знайти компроміси, поговоривши з усіма абсолютно. А по-друге, налагодити нормальну, безпечну роботу для депутатів.
Я вважаю, що нинішній депутатський склад здатний до компромісів. Деякі депутати, які зараз демонструють ідеологічну принциповість, наголошують на питаннях, які нібито першочергові для людей, є, передусім, бізнесменами. Думаю, це прагматичні люди. Я розумію, як працює бізнес, як приймаються там рішення. Тому я зумію знайти з ними спільну мову.
– Ви хочете сказати, що на них можна надавити через бізнесову діяльність?

– Ви неправильно мене зрозуміли. Я хочу сказати, що образ мислення у них прагматичний. Це не у чистому вигляді політики. Вони абсолютно здатні дійти до компромісу заради громади. Але ніхто на них тиснути не буде, це нецивілізовано і недемократично. Таке можливо було при Партії регіонів, при їхньому керівництві. Я вважаю, що тоталітаризму бути не повинно, коли якась правляча партія диктує всім свої вимоги. На даний момент адміністративного тиску також не існує. Тому, маючи схожий образ мислення – прагматичний, ми зможемо порозумітись.
– На останньому сесійному засіданні депутати “провалили” питання виділення субвенції з державного бюджету на облаштування парку Перемоги. Як виправити помилку, щоб ці гроші не пройшли мимо нашого міста?

– Ми обговорювали це питання з міським головою, і воно одним із перших розглядатиметься на наступній сесії. На останньому засіданні, коли мене обрали секретарем, прозвучала репліка від депутата Михайла Демченка, що, мовляв, депутати не мають достатньо інформації з приводу цього проекту, не було плану парку, інших документів… Так от, 29 вересня всі необхідні документи у електронному вигляді були надані всім депутатам, що я особисто проконтролював. Отже, жодних причин чи відмовок бути не може, треба голосувати. Я особисто буду пояснювати депутатам, розмовляти з ними, щоб місто отримало ці кошти – 10 мільйонів гривень, які ми зможемо використати для покращення зовнішнього вигляду нашого міста.
– Ваш виборчий округ – Велика Балка. Це приватний сектор, де погані дороги, незадовільне транспортне сполучення, словом, багато проблем. Чи будете ви використовувати своє службове становище, щоб більше коштів було спрямовано саме туди?

– Як я проаналізував, саме мій виборчий округ був обділений бюджетними коштами найбільше. Там немає нормальних дорожнього покриття, освітлення. Я за свої кошти встановив там не один дитячий майданчик, але це моя особиста ініціатива. Але й будучи депутатом, я постійно працював з головним управлінням житлово-комунального господарства, щоб покращити життя тамтешніх мешканців. Ось взяти вулицю Шевченка. В центрі міста – це сучасна, гарна, європейська вулиця. А вже далі, де починається Велика Балка, – це звичайнісіньке необлаштоване село. Тому, зрозуміло, буду докладати зусиль, щоб навести там лад. І не вбачаю в цьому нічого поганого, тим більше, що у минулій каденції депутат, закріплений за цим округом, нічого не зробив для людей.
– А як тоді бути мешканцям інших околиць, де умови проживаня також не найкращі? Можливо, побудувати роботу з депутатами таким чином, щоб вказати на наявні недоліки та перерозподіляти бюджетні кошти так, щоб вони рівномірно розподілялись на вирішення проблем як мікрорайонів із багатоповерховою забудовою, так і приватного сектору?

– Звичайно, і це потрібно робити. Але Балку, я вважаю найгірше благоустроєним мікрорайоном, тому цілеспрямовано обрав його своїм виборчим округом. Я ж не вирішую одноосібно, куди, на які цілі спрямовувати бюджетні кошти. Є депутатська комісія, сесійні засідання міської ради, всі депутатські звернення розглядаються, враховуються, приймається рішення. До речі, я вже третій секретар міської ради цієї каденції, але скажу, що мої попередники також сприяли тому, що на їхні округи спрямовувалися певні кошти. Хоча, в цілому, треба працювати скрізь, а не лише на своєму окрузі. За мене як кандидата на посаду міського голови голосували мешканці різних мікрорайонів, тому я повинен виправдати сподівання всіх тих людей.
– Ви постійно наголошували на тому, що ваша і міського голови Андрія Райковича передвиборчі програми дуже схожі. Отже, яку міську проблему ви вважаєте у Кропивницькому першочерговою для вирішення? Андрій Райкович визначив, що обласний центр потребує нових тролейбусів для вирішення транспортної проблеми, а як вважаєте ви?

– Пасажирські перевезення для нашого міста – дуже болюче питання. Це не лише оновлення рухомого складу, а й вирішення питання із пільговими перевезеннями. І тут ми з міським головою однодумці. Ще ми повинні вирішити проблему завадівського сміттєзвалища, її не можна відкладати. І це стане темою найближчого Дня депутата. Саме я запропонував її обговорити. Наступне питання – притулок для бродячих тварин. Потрібно організувати притулок і для безхатченків. Проблема вже перезріла. Було досягнуто певної домовленесті між депутатами минулої каденції, але людям не зуміли донести всю інформацію, як наслідок – почалися акції протесту. Але ж проблема не зникла, її потрібно вирішувати. І, звичайно, підготовка до опалювального сезону. Наші теплогенеруючі підприємства, зокрема КП “Теплоенергетик”, мають значні проблеми. Це має стати однією з тем для депутатського дня, щоб народні обранці могли детально розібратися в ній, напрацювати шляхи її вирішення.

До речі, така форма роботи з депутатським корпусом, як дні депутата, також має пожвавитись. На порядок денний повинні виноситись питання, актуальні для міста. Також потрібно, щоб комунікація з депутатами була ефективною. Не просто зібрались та обговорили проблему, а й напрацювали шляхи її вирішення. Я – прихильник того, щоб активно залучати до вироблення рішень громаду. Це ж проблеми людей, і вони мають брати безпосередню участь у їх розв’язанні. А депутати – чути голос громади, чого хочуть виборці. Можливо, самі люди підкажуть, як краще зробити. Залучати спеціалістів профільних управлінь міської ради, керівників підприємств, як комунальних, так і приватних, котрі працюють в тому чи іншому секторі міського господарства. Ось виникла проблема із вивезенням сміття. У місті працює спеціалізоване приватне підприємство. То чому б не послухати його керівників, не запитати: “Чому виникла ця проблема?” Якщо на дні депутата виноситимуться актуальні теми для розгляду, то й активність депутатів буде відчутною, а ефективність їх роботи – набагато більшою.
– Як людина, котра працювала у бізнесі, обиралась народним депутатом України, ви є прихильником якого стилю керівництва – авторитарного чи демократичного?

– Я застосовую змішані підходи до управління, вирішення проблем. Якщо не буде “жорсткої руки”, то й порядку та дисципліни не буде. Питання не будуть вирішуватись, а це шкодитиме загальній справі. Але в стінах міської ради має бути демократизм, адже депутати – не мої підлеглі. Тут потрібно переконувати, знаходити спільну мову. Авторитарною поведінкою я мало чого доб’юсь.
– Хочеться побажати, щоб ви гідно впорались із своїми обов’язками і працювали весь термін разом із депутатами до наступних місцевих виборів.
– Зроблю все можливе для цього і, думаю, мені вдасться справитися зі своїми обов’язками. У мене більший досвід,ніж у моїх попередників, маю більший вплив на депутатів, тож робитиму все можливе для того, щоб зі мною хотіли працювати.

Джерело: http://www.vechirka.com.ua


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool